JAVNA NABAVA - službeni stavovi i sudska praksa

O OVOM IZDANJU

Sažeti pregled rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i presuda Europskog suda

Provođenje postupaka javne nabave zahtjeva široko znanje i iskustvo svih dionika koji u njemu sudjeluju. Također, uvijek se mogu pojaviti i situacije koje izazivaju dvojbe ili se različito tumače u praksi. Kako je za njihovu pretragu i proučavanje potrebno izdvojiti vrijeme, kojega je prilikom priprema postupaka javne nabave najčešće malo, uvidjeli smo potrebu za sažimanjem presuda i rješenja tako da se odaberu njihovi ključni dijelovi te urede prema konkretnim problemima i pitanjima u praksi.

Priručnik je nastao u želji da čitatelj na pregledan način odmah i pri ruci ima uvid u najnovija rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave te presude Europskog suda. Praćenje prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave bitno je i za naručitelje – prilikom izrade dokumentacije za nadmetanje te pregleda i ocjene ponuda, i za ponuditelje – prilikom izrade ponuda, gdje najčešće naručitelji i ponuditelji griješe te da uvide koje su mogućnosti za izjavljivanje žalbe. Osim rješenja Državne komisije, nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, važan izvor prakse postale su i presude Europskog suda koje su obvezujuće u Hrvatskoj.

Priručnik je namijenjen svim sudionicima u sustavu javne nabave – i naručiteljima i ponuditeljima. Priručnik mogu koristiti i svi oni koji su potrebiti i željni znanja o javnoj nabavi izraženoj u praksi ovih dviju institucija, neovisno dolaze li iz privatnog ili javnog sektora, znanstveno-istraživački sektor, studenti i dr.

Budućim polaznicima radionica iz područja javne nabave odobren je popust na knjigu te umjesto pune cijene od 290 kn iznosi 200 kn!

JAVNA NABAVA - službeni stavovi i sudska praksa

Redovna cijena: 290 kn
Teme: Sažeti pregled rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i presuda Europskog suda
Broj stranica: 250
Izdanje: Zagreb, 2015.
Autori: Iva Šuler, Biljana Lerman, Kristina Zovko, Ivan Palčić

NARUČI KNJIGU ILI PRIRUČNIK

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica grada Vukovara 237A
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815