Službeno je otvoren drugi javni poziv za dodjelu sredstava u svrhu izgradnje infrastrukture za besplatni WiFi u jedinicama lokalne samouprave. Prihvatljivi prijavitelji su jedinice prethodno registrirane na portalu WiFi4EU koje u prvom pozivu nisu ostvarile sredstva (njih ukupno 216). Ukupna alokacija za ovaj poziv Europske komisije iznosi oko 51 milijun eura na razini EU-a.

Zainteresirane JLS mogu koristiti mogućnosti ovoga programa u sklopu kojega se dodjeljuju bespovratna sredstva u obliku vaučera za izgradnju WiFi infrastrukture na mjestima značajnijeg okupljanja građana, na kojima bi bilo omogućeno besplatno korištenje interneta. Rok trajanja vrijednosnog kupona iznosi 18 mjeseci, što je ujedno i rok za realizaciju apliciranog projekta. Zainteresirane JLS pozivamo da iskoriste mogućnosti ovoga programa u sklopu kojega se dodjeljuju bespovratna sredstva u obliku vaučera za izgradnju WiFi infrastrukture na mjestima značajnijeg okupljanja građana, na kojima bi bilo omogućeno besplatno korištenje interneta. Rok trajanja vrijednosnog kupona iznosi 18 mjeseci, što je ujedno i rok za realizaciju apliciranog projekta.

U odnosu na prvi poziv u okviru programa WiFi4EU, povećan je broj vrijednosnih kupona koji može osvojiti pojedina zemlja članica. U okviru tog poziva uspješno su aplicirale 224 jedinice lokalne samouprave iz RH, čime je Hrvatska postala jedna od šest članica EU koja je uspjela osvojiti maksimalan broj vaučera.

Rok za podnošenje prijava traje tek jedan dan – 5. travnja do 17:00 sati. Budući da je kriterij dodjele redoslijed prijave te da je posljednji dobitnik vaučera na prvom pozivu aplicirao u 29. sekundi od otvaranja natječaja, preporučuje se što brža prijava.

Trebate li pomoć u postupku prijave na EU fondove, obratite nam se s povjerenjem!