Popis odobrenih projekata s 3. poziva na dostavu projektnih prijedloga IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007. – 2013., objavljen je na stranici EuropeAid-a.

Programsko područje ovog programa je područje uz granicu Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a bazira se na dva prioriteta (Stvaranje zajedničkog gospodarskog prostora i Poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije) i 4 odgovarajuće mjere (Razvoj zajedničke turističke ponude, Promicanje poduzetništva, Zaštita okoliša i Poboljšanje dostupnosti svih usluga u lokalnoj zajednici u pograničnom području).

Bilateralni IPA programi Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Hrvatska-Crna Gora koji su uspostavljeni za razdoblje 2007. – 2013. neće biti nastavljeni kao zasebni, već je u novom financijskom razdoblju 2014. – 2020. uspostavljen jedan program koji objedinjuje prekograničnu suradnju tri države. Prihvatljivo područje novog Programa tako obuhvaća prekogranično područje između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Za preuzimanje popisa odobrenih projekata kliknite OVDJE.

Izvor: www.strukturnifondovi.hr