TIM4PIN MAGAZIN 07/08 2022.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Upravo čitate jubilarni, deseti ljetni dvobroj našega časopisa. Da, prolazi već deseta godina otkako je pokrenut ambiciozni projekt izdavanja ovoga stručno-znanstvenog časopisa, orijentiranog isključivo na javni i neprofitni sektor. Već sama uska orijentiranost na ograničena tematska područja odrazila je njegov neprofitni karakter. Od početka izlaženja, opseg i opremanje časopisa bili su neminovno determinirani i ekonomskim parametrima postizanja tzv. točke pokrića. Unatoč tome, vjerujemo da je časopis svojim sadržajem kroz sve ove godine ispunjavao svoju primarnu svrhu aktualnog, ažurnog i pouzdanog informativnog „pomoćnika“ u vašem radu. Zasluga je to prije svega brojnih autora i predanih suradnika koji su svoja znanja i iskustva spremni podijeliti sa stručnom javnošću. Nadamo se da će i ubuduće, s vaše strane, rad na ovakvom konceptu biti prihvaćen i podržan .

Uobičajeni osvrt na aktualnosti u našemu okruženju, na žalost, ne možemo započeti nekim dobrim informacijama. Pandemija i rat, teme su koje nas različitim intenzitetom prate već predugo. Sada im se pridružuje i nekontrolirana inflacija koja obezvrjeđuje naše plaće i ušteđevine, snižava životni standard i unosi nemir i nesigurnost u sve neizvjesnijem uspostavljanju nekog novog svjetskog ekonomskog i geopolitičkog poretka. Povijest nam poručuje da takvi procesi ne mogu uvijek proći samo uz razumne dogovore i sporazume. Vjerujmo da će te poruke ipak ostati samo povijesne činjenice i lekcije iz kojih smo svi skupa nešto naučili, kako ne bismo ponavljali iste greške.

Svakodnevicom ovih posljednjih dana lipnja dominiraju neuobičajeno visoke temperature zraka. Brojne su mjerne postaje zabilježile višedesetljetne temperaturne rekorde. Mnogi od nas su ove dane proveli koristeći ostatke godišnjih odmora iz prethodne godine. Pun pogodak. No, prognoze hidrometeoroloških službi najavljuju da toplinski val ne posustaje i u narednim danima. Za turističku sezonu odlične vijesti, a za sve pred kojima su brojne radne obveze, ipak otežavajuće.

Pred nama su polugodišnji financijski izvještaji i intenzivne pripreme za uvođenje eura. Naravno i svi kontinuirani tekući poslovi koje je nužno obaviti prije ljetne stanke. Pripremimo se stoga, da ljetna stanka bude vrijeme sadržajnog i opuštajućeg odmora kojim ćemo se „napuniti“ dobrom energijom za novi radni ciklus i izazove pred nama.

Nadamo se da će sadržaj i ovoga broja pridonijeti lakšem ispunjavanju vaših radnih obveza te vas srdačno i s poštovanjem pozdravljamo uz želje za mirnim, ugodnim i opuštajućim ljetom.

Glavni urednik

Prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 07/08 2022.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi, pravo, javna nabava, pametni gradovi, javni menadžment, Europska unija i fondovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 96
Izdanje: srpanj/kolovoz 2022

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu