TIM4PIN MAGAZIN 11/2015.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Prve dvije nedjelje ovogodišnjeg mjeseca studenoga bitno se razlikuju od ostalih pedesetak u godini. Nisu to uobičajeni dani tjednog odmora, već dani obilježeni masovnim aktivnostima i kretanjima posvećenih našoj prošlosti i našoj budućnosti. Prethodne smo se nedjelje, mislima, molitvama, svijećama i cvijećem prisjetili dijela naše prošlosti i svih nama dragih koji više nisu s nama.

Sljedeće nedjelje ponovno će, za neradni dan neuobičajeno, oživjeti naše ulice i trgovi. Posebice u prilazima i blizini biračkih mjesta. Ovaj put misli će nam biti usmjerene prema našoj budućnosti i ishodima parlamentarnih izbora koji će u njoj značajno sudjelovati.

Predizborne su aktivnosti u punom zamahu. Kada slušamo i gledamo obećanja, planove i programe stranaka, koalicija i kandidata, vjerujem da se možemo složiti u želji da Hrvatska bude jaka, napreduje i održivo raste, da ne bude povratka na staro, da se među svima izgradi most suradnje i solidarnosti i da svi zajedno budemo živi zid protiv nepravdi i korupciji. Takvoj bismo budućoj vladi koja će raditi 365 dana u godini i koja će svojim pametnim vođenjem osigurati ostvarenje naše želje, zasigurno dali ocjenu 5+.

Ova želja, satkana od nekoliko predizbornih slogana koje najčešće čujemo, za samo nekoliko dana materijalizirat će se u izbornom pobjedniku. Od njega očekujemo da je ispuni u što većoj mjeri. Pritom „moramo biti realni, ali imamo pravo na optimizam“, kako je ovih dana rečeno s našega političkog vrha u kontekstu prognoza našega gospodarskoga rasta u skoroj budućnosti.

Do tada, a posebice nakon toga okrenimo se sadašnjosti i svakodnevnim obvezama.

Temama koje obrađujemo u ovom, predzadnjem ovogodišnjem broju, nastojali smo obuhvatiti sva aktualna i bitna stručna područja u kontekstu priprema za skoro okončanje poslovne godine i primjenu zakonskih novina. Vjerujemo da će svatko od vas u sadržaju pronaći ponešto što će mu otkloniti moguće dvojbe ili donijeti novu informaciju bitnu za poslovanje. Tim se motivom i ciljem kontinuirano rukovodimo u koncipiranju naše uređivačke politike. Koliko u tome uspijevamo već sada nam možete pokazati svojom odlukom o nastavku pretplate na naš časopis i u 2016. godini. Onima koji su to već učinili, iskreno zahvaljujemo. I pred uredništvom časopisa su dakle svojevrsni „izbori“.

Naši su izbori vrlo izravni i provode se svake godine u „jedinstvenoj izbornoj jedinici“ koju činite vi, naši čitatelji. Prethodnih smo godina, ostvarili dobre rezultate, pa si stoga i sada dajemo pravo na „realni optimizam“. Ne dajemo velika obećanja niti imamo velike slogane. Ono što možemo i moramo sigurno ćemo ispuniti. To je prije svega biti i dalje vaš suradnik koji će vam pomoći u svakodnevnom radu i pouzdanom informiranju.

I zato, ostanimo zajedno i u 2016. godini.

Srdačan pozdrav s poštovanjem!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 11/2015.

Teme: Fiskalna kretanja u Hrvatskoj i EU – listopadsko izvješće, Novine u sastavljanju i predaji Izjave o fiskalnoj odgovornosti, Koordinacija sustava unutarnjih kontrola između JLP(R)S i njihovih korisnika, Mjerila koja moraju ispunjavati udruge za korištenje sredstva iz javnih izvora, Kombiniranje JPP-a s fondovima Europske unije, Zamke ugovaranja i klasificiranja projekata energetske učinkovitosti, Novine u proračunskom računovodstvu, Obveza popisa i evidentiranja državne imovine, Pripreme za obavljanje godišnjeg popisa, Računovodstvo donacija u sustavu proračuna, Godišnji obračun poreza na dohodak od nesamostalnog rada pri zadnjoj isplati plaće, Odobravanje i ukidanje posebnog statusa poreznom obvezniku, Zakonske izmjene u obračunu plaća, Ovrha na plaći i novčanoj naknadi, Pravo državnih službenika na novčanu pomoć, Brendiranje korištenjem EU fondova - uspješni primjer šibenskih tvrđava, Sadržaj projektne aplikacije za prijavu na natječaje u okviru ERDF-a, Objavljen novi radni program Erasmus+ za 2016., Financijsko upravljanje, kontrola i planiranje u neprofitnim organizacijama, Planiranje i evidentiranje prihoda ustanova u zdravstvu, Tradicionalne metode obračuna troškova u zdravstvenom sustavu, Polugodišnji rezultati poslovanja u visokom obrazovanju i znanosti – analiza i uočene nepravilnosti u izvještajima, Knjiženje školskog sitnog inventara, Evidencije obračuna plaća u školama i na fakultetima, Obujam nezakonito izgrađene zgrade – dvojbe i pitanja iz prakse, Zemljište u lukama unutarnjih voda, Neoporezivi iznosi naknada, potpora, nagrada, dnevnica i otpremnina, Naknade korisnika državnog proračuna, Plaće, Naknada plaće zbog bolovanja i druge nesposobnosti za rad, Drugi dohodak, Primici izuzeti od ovrhe, Financijske obavijesti, Ostale informacije
Broj stranica: 135
Izdanje: studeni 2015.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu