TIM4PIN MAGAZIN 02/2021.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Ozračje u kojemu je prošao prvi mjesec ove godine nije nam donijelo vedrinu kojoj smo se nadali kada prođe ona „nesretna“ 2020. godina. Epidemiološka se situacija nije bitno promijenila, a katastrofalni potresi, uz veliku nesreću izravno pogođenima, dodatno su otežali i našu gospodarsku situaciju. Ono što je ipak najvrjednije istaknuti je da su nas ova teška vremena podsjetila na, mnogo puta viđenu i dokazanu, iznimnu humanost i nesebičnu solidarnost građana diljem Hrvatske.

Mjesec veljača tradicionalno je mjesec karnevala i maškara. Fašnik ove godine pada na utorak 16.2. dok karnevali (maškare, poklade) kreću 10 do 40 dana ranije. Mjesec je to u kojemu si mnogi, pod maskama daju oduška „biti netko drugi“, našaliti se i narugati aktualnim događajima i istaknutim osobama na javnoj sceni. Ove će godine, kao i brojne druge manifestacije to biti moguće vrlo ograničeno ili pak virtualno. Brojni su primjeri nekih sredina kako će ovu tradiciju nastojati očuvati organiziranim e-aktivnostima na društvenim mrežama i kanalima. Kako god bilo, opuštanja i smijeha svima je dobrodošlo.

A bar malo opuštanja vjerujemo da će biti i u računovodstveno-financijskim službama nakon izrade i predaje financijskih izvještaja za prethodnu godinu. Za odmor ipak nema vremena jer valja ispuniti i ostale izvještajne i obračunske obveze, a nerijetko i ažurirati „papirnate“ zaostatke.

Globalnu i našu političku scenu ovaj puta nećemo komentirati. Tek ćemo navesti, već svima znano, da Amerika ima novoga predsjednika od kojega se puno drugačijega očekuje u odnosu na „Trump eru“. U našim lokalnim sredinama intenzivne su, premda mahom još u „u sjeni“, pripreme za izbornu utakmicu koja će se odigrati u svibnju. Neformalna koaliranja, lobiranja, skupljanja izraza podrške i drugi poznati mehanizmi kandidata i grupacija čiji su oni eksponenti, uveliko su u tijeku.

Svima nama, čiji se životi u ovo doba uglavnom svode samo na „posao i kuću“, očito preostaje da još malo budemo strpljivi i ništa manje odgovorni. Nadamo se da u toj životnoj shemi i svaki novi broj našega časopisa donese malo osvježenja i profesionalnih zanimljivosti.

Koristim ovu priliku, zahvaliti se svima koji su i ove godine svojim pretplatama podržali naš poslovni izazov izdavanja časopisa. Dio naših dugogodišnjih čitatelja smatra da se pretplata iz godine u godinu produžava automatski. To ipak nije tako. Apeliramo na vas, ako spadate u tu skupinu, da učinite mali napor i na bilo koji način nas obavijestite o nastavku pretplate i u 2021. godini. To je jedini način da si osigurate kontinuitet primanja našega časopisa i nakon ovoga broja.

Srdačno vas i s poštovanjem pozdravljam! Zdravo i sretno!

Glavni urednik

Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 02/2021.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, plaće i naknade, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, poslovanje neprofitnih organizacija, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 112
Izdanje: veljača 2021.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu