TIM4PIN MAGAZIN 02/2022.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Tek smo se snašli da je nastupila nova godina, a već je siječanj iza nas. Kažu, najdepresivniji mjesec u godini. Koliko su već odavno predstavljeni rezultati istraživanja o tome točni i u vašem osobnom slučaju, najbolje znate sami. Prema onome što nas okružuje, mogli bismo konstatirati da je to svakako doprinijelo tome da možemo reći „znamo i za bolje dane“. Pandemijskim vijestima te uvjetima života i rada već smo prezasićeni, korona nas okružuje, na istoku Europe rastu opasne napetosti, inflacija nam je stigla na velika vrata, naši se vrhovni čelnici ponovo intenzivnije svađaju preko medija…

U ovakvom okruženju, „stisle“ su nas velike „sezonske“ siječanjske radne obveze. Uz redovno svakodnevno poslovanje, tu je i imperativ sastavljanja i prezentiranja financijskih izvještaja za prethodnu godinu. U trenutku kada budete čitali ovaj tekst, za najveći dio vas, ova će obveza biti odrađena. A odmah potom, na redu je Upitnik o fiskalnoj odgovornosti. Rutinski je to, ali opsežan posao. No, prilika je to da napravimo „inventuru“ ispravnosti primjene propisa i internih procedura koje se od nas traže.

Godišnji obračun poreza na dohodak za prethodnu godinu, za najveći dio nas odradit će porezna uprava u posebnom postupku, no i tu postoje brojni izuzeci. O tome detaljnije pišemo u ovom broju časopisa.

Skoro uvođenje eura, kao službene valute u Hrvatskoj, tema je koja je sve prisutnija u medijima. Prijedlog Zakona o uvođenju eura pripremljen je i dostupan javnosti od koje se očekuju komentari, prijedlozi, kritike i sugestije. Predstavili smo ga u uvodnome tekstu ovoga broja, a pozivamo i vas da se s njime detaljno upoznate te kao stručnjaci i građani iznesete svoj stav po pojedinim pitanjima koja on regulira.

Nadamo se da smo i ostalim temama zastupljenima u časopisu zadovoljili potrebe za aktualnim informacijama te da će vam tekstovi biti korisni. Koristim priliku i ovdje istaknuti da smo za vas pripremili novo praktično izdanje „Primjena računskog plana proračuna“. Brojna pitanja knjiženja specifičnih, ali i tipičnih poslovnih događaja, predstavljena su obrazloženjima i potkrijepljena primjerima.

Također, molimo sve koji do sada nisu ažurirali svoj pretplatnički status u 2022. godini da to učine u što kraćem roku. Na kraju, do idućega broja, pozdravljamo vas s poštovanjem!

Glavni urednik

Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 02/2022.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, financijsko upravljanje i kontrola, porezi, plaće i naknade, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 109
Izdanje: veljača 2022.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu