TIM4PIN MAGAZIN 03/2019.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Zakoračili smo u još jedan ožujak. Mjesec u kojem će stići proljeće. I kalendarski, ali i svim svojim obilježjima zbog kojih ga volimo i uvijek rado iščekujemo. Ugodne temperature zraka već su prisutne, a priroda samo što nije buknula u svom cvjetnom sjaju. U to se možemo uvjeriti ako samo nakratko svoje poglede okrenemo prirodi i odmaknemo se od računalnih ekrana i silnih papira na radnim stolovima. Proljeće nam je na pragu pa si priuštimo bar ono što možemo efi kasno i odmah. S malo živahnog proljetnog cvijeća među sumornim papirima možemo obilježiti dolazak novog, sunčanijeg i toplijeg kalendarskog ciklusa.

Ožujak je i mjesec u kojem bi se trebalo barem malo opustiti od pospremanja prethodne godine. Financijski izvještaji, porezne prijave, izjave o fi skalnoj odgovornosti i druga izvješća za većinu su računovođa i fi nancijskih djelatnika završeni i predani. Velikog opuštanja ipak, naravno, nema. Tekuće obveze i dalje iziskuju stalni angažman i usvajanje novih znanja.

Ovih dana završavaju i brojni maškarani karnevali u mnogim gradovima i općinama. Slijedi mirnije razdoblje, pogotovo za one koji u razdoblju iščekivanja Uskrsa odluče osobnim odricanjem ili dobrim djelima učiniti za sebe i svoje bližnje nešto dobro i korisno.

Osmog dana mjeseca ožujka obilježava se i međunarodni Dan žena. Kako će ovaj broj časopisa stići na vaše stolove uoči tog lijepog dana, koristimo priliku svim kolegicama čestitati ga sa željom da ga prigodno obilježe i učine nešto drugačijim od ostalih. Nadamo se da će kolege, suradnici, prijatelji i partneri tome pridonijeti ponekim, barem cvjetnim, znakom pažnje.

Na domaćoj političkoj sceni opet smo pred izbornim aktivnostima. Ovaj put za naše zastupnike u Europskom parlamentu. Najava najvećih stranaka je da će uskoro objaviti svoje izborne liste kandidata, a sami izbori i broj osvojenih parlamentarnih mjesta smatraju se dobrim mjerilom njihove aktualne političke snage. Kako se zasigurno mi koji pišemo i vi koji čitate ovaj časopis nećemo naći na tim listama, preostaje nam izaći na izbore i dati svoj doprinos izboru najboljih. Dio ovog broja časopisa posvetili smo toj tematici i vjerujemo da ćete je sa zanimanjem pročitati.

Također, obradom pojedinih tema nastojali smo obuhvatiti pitanja za koja pokazujete poseban interes. Nastojat ćemo vam i dalje biti korisni. Koliko smo uspješni u tome, najbolje vi znate. Ako smatrate da jesmo, bili bismo vam zahvalni da nas preporučite svojim suradnicima. Ako smatrate da može i treba bolje, pomozite nam u tome svojim prijedlozima, sugestijama i dobronamjernim kritikama.

Srdačan pozdrav!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 03/2019.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, porezi i doprinosi, upravno pravo, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 106
Izdanje: ožujak 2019.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu