TIM4PIN MAGAZIN 03/2022.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!  

Na pragu smo proljeća. Svjedoče tome cvjetni glasnici i nabujali pupovi stabala koja najavljuju da je još jedna zima iza nas. Bila je to još jedna zima u znaku mutirane epidemiološke ograničenosti i vijesti kojima smo potpuno zasićeni i zamoreni. Posljednji dani veljače, baš kao i vjesnici proljeća, najavljuju da se situacija smiruje i da ćemo uskoro vjerojatno ostaviti tu ružnu zdravstvenu epizodu iza nas. Promjene koje je pandemija unijela u naše poslovne odnose i komunikaciju osjećat ćemo još dugo, a neke i trajno. Mogućnosti on line sastanaka, edukacija i uopće poslovnog komuniciranja i dalje će u dobroj mjeri zamijeniti ranije uobičajene oblike komuniciranja uživo. Prednosti i nedostaci toga već sada su poznati no vjerojatno će se njihov omjer optimizirati.

Na veliku žalost svih nas, postupna relaksacija na zdravstvenom planu ovih je dana poništena zastrašujućim događanjima na istoku Europe. Nerazumna opcija rata i brutalne sile pobijedila je opciju diplomatskoga sporazuma i iznalaženja kompromisnoga rješenja do kojega će prije ili kasnije ipak doći. U međuvremenu ljudske patnje i razaranja, bit će i već jesu, nepotrebna cijena koju plaćaju najranjiviji i nedužni „mali“ ljudi i njihove obitelji.

U ovom novonastalom, zabrinjavajućem ozračju, preostaje nam biti spreman pomoći i usredotočiti se na svakodnevni život i obveze u našem „mikro svijetu“. U ovom smo broju časopisa nastojali obraditi najaktualnije stručne teme koje su vezane za obveze pred mnogima od vas. Prije svega, to je pripremanje izjave o fiskalnoj odgovornosti za obveznike koji su dužni istu predati do konca ožujka, kao i novina u financijskom izvještavanju proračunskih subjekata koja se primjenjuje za predočavanje prvih tromjesečnih izvještaja u ovoj godini.

I ovom prilikom apeliramo na čitatelje koji još nisu formalno regulirali svoj pretplatnički status da to učine u što kraćem roku. Sigurni smo da je simbolično financijsko ulaganje u pretplatnički status neusporedivo s koristima koje, unatoč brojnim izvorima informacija, možete imati i od naše savjetničke službe i samoga sadržaja časopisa.

Srdačan vam pozdrav s poštovanjem!   Glavni urednik   Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 03/2022.

Teme: Računovodstvo, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, financije i financijsko poslovanje, porezi, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, pametni gradovi, poslovanje neprofitnih organizacija,TIM4PIN INFO
Broj stranica: 84
Izdanje: ožujak 2022.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu