TIM4PIN MAGAZIN 04/2021.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

U četvrtom ovogodišnjem uvodnom obraćanju, prije svega, želimo vam sretan Uskrs i obilje cvjetnih i sunčanih radosti koje proljeće uvijek iznova donosi.

Vijesti o rastućim brojevima oboljelih u „trećem valu“, usporenoj dinamici isporuke cjepiva i neprimjerene svađe najviših državnih dužnosnika posredstvom medija, druga su strana naše aktualne „zbiljnosti“. Na nama je kojoj se strani okrenuti. Za mentalno zdravlje i dobro raspoloženje svakako se valja okrenuti sebi, prijateljima i boljoj strani naših poslova, a svakako i novom ciklusu prirode koji je započeo ovih dana.

Prema nekim procjenama i prognozama, klimatske promjene mogle bi nam u budućnosti donijeti šestomjesečno ljeto i tek dva mjeseca zime. Obistine li se, mnogo toga će se promijeniti. Uživajmo stoga u proljeću na koje smo navikli, dok ga imamo.

Ovih smo dana svjedočili i jednoj, naizgled trivijalnoj, ranjivosti globalnog ekonomskog poretka. Ogromni brod duljine 400 metara, pod utjecajem oluje, nasukao se u Sueskom kanalu. Višednevno je poremetio vitalne trgovinske tokove između Azije i zapadnog svijeta. Navodne štete su narasle na 9 milijardi dolara u samo nekoliko dana. Na sreću, štete su to bogatih, osiguranih i samo će smanjiti njihove profite, ne budu li ih mogli „prevaliti“ na potrošače.

Na našoj političkoj pozornici, osim već spomenutih verbalnih konflikata „na vrhu“, sve je intenzivnija predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore koji će se održati u svibnju. Kao najintrigantnije i najneizvjesnije „utakmice“ za sada se u medijima naglašavaju gradovi Zagreb i Rijeka. Gradovi su to koje, uz njihov nacionalni i regionalni značaj, obilježava i višemandatno kontinuirano čelništvo vrlo poznatih gradonačelnika. S obzirom da oni više nisu kandidati za predstojeće izbore, apetiti brojnih potencijalnih nasljednika su veliki.

Izbori na svim razinama su idealna i rijetko propuštena prilika da niz osoba dobije publicitet za kojim čezne ili im je tek koristan za uspješnije obavljanje poslova kojima se, na marginama politike, bave.

U ovom smo se broju ponovo posvetili važnim stručnim temama povezanih s lokalnim izborima. Taj aspekt izbora za sada nije pod lupama medija, ali svi će se sudionici, prije ili kasnije, susresti i s regulativom koja uređuje financiranje, izvještavanje i njihove upravno-pravne obveze. Tu je i niz drugih tema kojima skrećemo vašu pažnju na pojedine financijske i porezne aspekta poslovanja. Nadamo se da smo obuhvatili sve što je u ovom trenutku za vas bitno.

Na kraju, vraćamo se na početak ovoga obraćanja.

Želimo vam veseli, sunčani i zdravi travanj!

Glavni urednik

Prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 04/2021.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, poslovanje neprofitnih organizacija, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 89
Izdanje: travanj 2021.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu