TIM4PIN MAGAZIN 05/2021.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

U nizu prethodnih mjeseci stereotip naše društveno političke i gospodarske scene nije se bitno mijenjao. Oscilacije pandemijskih „valova“ i broja zaraženih, cijepljenje, verbalno artikulirane nesuglasice našega predsjednika i premijera, predizborna utakmica kandidata na lokalnim izborima…

Na marginama ovih, u javnim medijima eksponiranih i dominantno zastupljenih događanja, osvježenje predstavlja pokoja sportska i kulturna on line manifestacija, kratko obznanjena potkraj informativnih emisija ili u kasne sate. Ohrabrujuće djeluje i prisustvo publike na takvim događajima u nekim zemljama svijeta, signalizirajući povratak nekih „bezbrižnijih“ vremena.

Na ove aspekte naše svakodnevice smo se kratko osvrtali u uvodnim obraćanjima prethodnih brojeva našega časopisa i ovaj se puta nećemo ponavljati.

Umjesto toga, pozivamo vas da pogledate kroz vaše prozore, u svakoj se prilici prošetate i osvijestite stvarnost da smo već stigli na pola proljeća.

Pred nama je, uobičajeno se tako smatra, najljepši mjesec u godini. Vremenske prilike u kojima ga dočekujemo nisu očekivano ugodne, ali vjerujemo da će svibanj opravdati epitete koje mu pridajemo.

Već prvi test uslijedit će na Praznik rada, čije će tradicionalno obilježavanje na otvorenim prostorima u mnogo čemu ovisiti, uz epidemijske, i o meteorološkim prilikama. Slično vrijedi i za izlaznost na vrlo skore lokalne izbore.

Na poslovnom planu mjesec svibanj ne bi trebao donijeti posebne turbulencije. Planski programski i financijski okviri su postavljeni i realiziraju se primjereno aktualnim posebnim okolnostima i mogućnostima.

Ono o čemu ipak treba intenzivno promišljati i pripremati se su potencijalne mogućnosti iskorištavanja značajnih EU sredstava koja su Hrvatskoj raspoloživa. U tom smislu, u časopisu smo objavili pregledni članak eminentnih autora u kojemu se sustavno predstavljaju ključna podučja budućeg pogramskog financiranja.

Nadamo se da smo i ostalim temama zastupljenim u ovom broju pridonijeli vašim informacijskim potrebama.

Srdačan vam pozdrav s poštovanjem!

Glavni urednik

Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 05/2021.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, plaće i naknade, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 79
Izdanje: svibanj 2021.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu