TIM4PIN MAGAZIN 06/2019.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Od kiše do kiše, stigao nam je i mjesec lipanj. Svi koji žive u doticaju s prirodom osjetit će i miris po kojem je dobio ime. Konačno topliji dani i dva praznika koji će raspoloviti posljednja dva tjedna lipnja zasigurno će misli i planove mnogih od nas usmjeriti na već uobičajena spajanja s vikendima kao pripremu za nadolazeće ljeto i godišnje odmore. To svakako vrijedi za one kojima radne obveze i organizacija rada to omogućavaju.

Ovaj mjesec neophodno je izvršiti konačnu pripremu za implementaciju e-računa od 1. srpnja. Vrijeme kuvertiranja, slanja, kopiranja, printanja, parafi ranja i potpisivanja računa ubrzo odlazi potpuno u povijest. Prilika je to za poboljšanje i redefi niranje postojećih sustava kolanja dokumenata, njihove kontrole i likvidature kao i odobravanja plaćanja. Novi izazov za računovodstveno – fi nancijske službe sada je svima pred vratima. I to ne samo radi usvajanja novih informatičkih alata nego i radi prethodne koordinacije i prihvaćanja na relevantnim organizacijskim razinama od naručivanja, zaprimanja, suštinske kontrole, potvrde izvršenja do odobrenja za plaćanje. Mirnih ljetnih odmora, dakle, neće biti dok se nova rješenja ne uspostave na zadovoljavajućoj funkcionalnoj razini.

Od tema koje dominiraju javnim medijskim prostorom ističu se rezultati netom provedenih izbora za Europski parlament. I kako to često u životu biva, oni koji očekuju malo, vesele se, a oni koji očekuju mnogo, nezadovoljni su. Svakako, i jedni i drugi dobili su određene poruke i pouke. Koliko su primjenjive i koliko su ih shvatili vidjet će se već na sljedećim izborima. Ono što je karakteristično za prethodne izbore svakako su vrlo različite metode provođenja izborne promidžbe. Relativno novi fenomen su društvene mreže kao sve intenzivniji i moćniji način povezivanja i informiranja, koji pomalo preuzima primat uobičajenim i skupim medijskim kampanjama. To se posebice odnosi na mlađu populaciju kojoj poruke s TV-ekrana, tiskanih medija i jumbo-plakata ne znače gotovo ništa. Prva dva jer ih ne prate, a treći jer se sve manje kreću, a i kada se kreću u pravilu su zaokupirani svojim pametnim telefonima.

Potencijalni strateški ulagači u naša brodogradilišta i dalje zagonetno šute. Činjenica da ih konkurencija niti požuruje niti im prijeti stavlja ih u komfornu situaciju za konkretno izjašnjavanje. Potpuno suprotno nama koji njihov, nadamo se povoljan, odgovor iščekujemo.

Dobre su vijesti stigle ovih dana o iznenađujuće visokom rastu našeg BDP-a. To je svakako ključna i jedina zdrava pretpostavka rješavanja različitih, dobro nam poznatih, makroekonomskih i fi nancijskih problema. Nadajmo se da će se taj trend nastaviti i opravdati val optimizma koji nam je stigao s najviše razine.

U takvom ozračju srdačno vas pozdravljamo s poštovanjem!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 06/2019.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, revizija, računovodstvo, porezi i doprinosi, plaće i naknade, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, školstvo, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 90
Izdanje: lipanj 2019.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu