TIM4PIN MAGAZIN 06/2021.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Po svemu sudeći stiglo nam je razvedravanje i bolji dani, kako meteorološki, tako i epidemijski. Dugo i uporno hladno vrijeme gotovo da je ispratilo i čitav svibanj. Neki od nas tek su prije koji dan ugasili grijanje u svojim domovima, a poljoprivrednici kažu da uobičajena vegetacija usjeva kasni oko dva tjedna.

Ono što posebno raduje i relaksira su sve bolje vijesti o zdravstvenoj situaciji. I kod nas i u okruženju s kojim smo svekoliko povezani. Ublažavanje mjera i prisutni trend pada oboljelih obećavajuće su okolnosti za solidnu turističku sezonu koja je pred nama. Tome je svakako pridonijela i široka akcija mobiliziranja na cijepljenje kojemu se, do sada, podvrgnula gotovo četvrtina ukupnog broja naših građana. Kako se sve više aktivnosti olakšava, a poneke i uvjetuju našim zdravstvenim statusom, interes za cijepljenje sve je veći i porast interesa sigurno će se nastaviti.

U vrijeme završne pripreme ovoga broja časopisa privode se kraju i brojne medijske i političke aktivnosti u svezi izbora novoga čelništva naših mnogobrojnih jedinica lokalne i regionalne samouprave. Kada ovaj časopis bude na vašim stolovima i računalima sve će već biti poznato. No danas, svega koji dan prije drugoga izbornog kruga, još uvijek svjedočimo „finalnim dvobojima“ kandidata u mnogima, a posebice velikim gradovima. Iskustva nas uče da favorita nema unatoč razlikama u uspjehu nakon prvoga kruga. Uskoro ćemo vidjeti je li ova hipoteza i ovom prilikom potvrđena.

U ovom smo broju ponovo dosta prostora posvetili postizbornim aktivnostima za koje smatramo da su vrlo značajne za konstituiranje lokalne vlasti i početka mandata novih čelnika. Također, obradili smo i sve aktualniju nepopularnu temu isplate zaostalih plaća i plaća po sudskim presudama. Na to su nas potaknula vaša brojna pitanja i složeni postupci izračuna obveza koje proizlaze po ovoj osnovi.

No, otvorili smo i temu godišnjih odmora. Lipanj je mjesec u kojemu se intenzivno koriste preostali dani neiskorištenog odmora, ali se sve više razmišlja i planira o predstojećem ljetu. Vjerujemo da smo sadržajem „pogodili“ trenutno aktualna i važna pitanja vašega interesa.

Srdačan vam pozdrav s poštovanjem do idućega broja!

Glavni urednik

Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 06/2021.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, plaće i naknade, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 101
Izdanje: lipanj 2021.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu