TIM4PIN MAGAZIN 07-08/2021.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji! Nekoliko je aktualnosti koje obilježavaju dane u kojima smo pripremali ovaj ljetni dvobroj. Konac lipnja donio nam je toplinske valove koji su nas neugodno iznenadili, ali su istodobno oživjeli naše autoceste i turističke destinacije. Najava je to dobre turističke sezone kojoj se svi nadamo i željno je iščekujemo.

Nadalje, drastično smanjenje novo zaraženih konačno je, nakon godinu i više dana, s udarnih vijesti uklonilo neugodna statistička izvješća HZJZ-a i Stožera CZ. Vjerujemo da će tako ostati i nadalje, a tome možemo pridonijeti svojim odgovornim ponašanjem i naravno, sve dostupnijim cijepljenjem. Ne možemo, a da ne navedemo i „najvažniju sporednu stvar na svijetu“. To je naravno nogomet. Naši su se Vatreni, u neviđenoj i neponovljivo neobičnoj utakmici, oprostili od Europskog prvenstva. U 120 minuta pokazali su široki spektar obilježja našega podneblja i našega mentaliteta. Od genijalnosti, talenta, srčanosti, marljivosti na jednom kraju spektra, do neodgovornosti, naivnosti i nediscipline na drugom kraju. U samo jednoj utakmici dva puta je dodirnuto „dno ponora“ i isto toliko puta „vrh Olimpa“. Na žalost, redoslijed rezultatskih obrata nije bio dobar. No, idemo dalje. Stupovi ove generacije ipak su postigli povijesni uspjeh i pomalo je došlo vrijeme za neke „nove klince“ i koncepte.

Ovih dana smo dobili i prvi ovogodišnji rebalans Državnoga proračuna te najavu sljedećega rebalansa na jesen o čemu u časopisu donosimo širi prilog. Radi se o nužnim usklađenjima kojima se prate prioriteti financiranja javne potrošnje u vrlo promjenjivim gospodarskim i javno zdravstvenim okolnostima.

Pred većinom od nas godišnji su odmori. Razdoblje je to kojemu se uvijek iznova radujemo jer nam omogućava da ustaljeni radni i životni tempo zamijenimo ležernijim ritmom aktivnosti i nadoknadimo ono što tijekom godine na privatnom planu nismo mogli ili nismo stigli učiniti. Ovo ne vrijedi za nedavno novoizabrana čelništva naših lokalnih jedinica. U svojih prvih „sto dana“ zasigurno neće ni htjeti ni moći odvojiti vrijeme za neaktivnost. Želimo im uspješno radno ljeto i intenzivan rad na ispunjavanju obećanja koja su u predizbornim kampanjama davali. Kao što je već u prvoj rečenici navedeno, pred vama je dvobroj našega časopisa. U njemu smo nastojali obuhvatiti sve teme koje su značajne i aktualne za ispunjavanje vaših radnih obveza pred ljetnu radnu stanku. Sljedeći broj objavit ćemo potkraj kolovoza u nadi da ćete u međuvremenu uživati u nekim drugim životnim aspektima.

Želimo vam zdravo, toplo i opuštajuće ljeto!

Srdačan pozdrav s poštovanjem!

Glavni urednik

Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 07-08/2021.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, plaće i naknade, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, poslovanje neprofitnih organizacija TIM4PIN INFO
Broj stranica: 84
Izdanje: srpanj - kolovoz 2021.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu