TIM4PIN MAGAZIN 09/2021.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Dobro došli natrag u novi ciklus radnih obveza i profesionalne svakodnevnice. Nadamo se i vjerujemo da ste tijekom ovoga, zaista iznimno toplog ljeta, obnovili svoju radnu energiju te osvježeni i odmoreni nastavili s radom tamo gdje ste pred odmore stali. Veselim motivom na naslovnici ovoga broja želimo vam dati simboličnu podršku za uspješno izvršenje nadolazećih radnih obveza.

Većini od nas slijedi već ustaljena i nerijetko zahtjevna obveza izrade prijedloga proračuna i financijskih planova i projekcija za novo proračunsko razdoblje. Smjernice Vlade i Upute Ministarstva financija za subjekte u sustavu državnog proračuna su donesene, a uskoro će to biti učinjeno i za jedinice lokalne i područne samouprave. Metodologija izrade proračuna i financijskih planova postavljena je još 2018. godine te je za očekivati da u formalnom smislu neće biti posebnih izazova. Ipak, u okviru naših savjetodavnih aktivnosti o ovim temama organizirali smo i praktične on-line radionice na koje vas pozivamo.

U našemu gospodarskom okruženju, s radošću možemo konstatirati da je turistička sezona, barem u svojemu ključnom razdoblju, polučila izvanredne rezultate. Povoljan epidemiološki status naše zemlje, a posebice priobalja i glavnih turističkih destinacija rezultirali su učincima koji su nadmašili i optimistična očekivanja. To je od izuzetnog značaja za ubrzani oporavak našega nacionalnog financijskog i ekonomskog sustava. Naravno, i svi koji su fokus svojih aktivnosti i ulaganja usmjerili na turizam mogu biti zadovoljni. Što će i kakve će rezultate polučiti turistička posezona u velikoj mjeri ovisi i o nama samima. Odgovorno ponašanje i zadovoljavajuća procijepljenost, prema uvjeravanju znanosti i nespornim činjenicama, pretpostavka su da ponovno ne „potonemo“ u novi epidemijski val koji će naše živote svesti na „ljude pred računalima“.

U globalnom kontekstu na žalost svjedočimo „ekspresnom“ epilogu dugogodišnjeg rata i silnog međunarodnog vojnog angažmana u Afganistanu. Stotine tisuća malih ljudskih sudbina u samo nekoliko dana našlo se u kaosu, stradanjima i životnoj neizvjesnosti. Oni kojima je rat i oružje core business, kao i uvijek, nemaju tih problema. Migracijski val kojemu smo izloženi već niz godina vjerojatno će ojačati, a njegovo sustavno rješavanje bit će uspješno kao i do sada. Ipak, ti zasigurno nesretni ljudi, daleko od svojih domova i na putu u životnu neizvjesnost, zaslužuju naše suosjećanje i pomoć. Barem pozdravom i osmjehom pri slučajnom susretu.

Srdačno vas pozdravljamo i želimo uspješan nastavak suradnje!

Glavni urednik

Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 09/2021.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, poslovanje neprofitnih organizacija, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 82
Izdanje: rujan 2021.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu