TIM4PIN MAGAZIN 10/2015.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

U događanjima koja obilježavaju razdoblje od prethodnog broja časopisa uvjerljivo se ističe kontinuirani izbjeglički val koji danima „teče“ Hrvatskom. Više od 115.000 ljudi što protjeranih, što nezadovoljnih i beznadnih, prošlo je našom zemljom u potrazi za boljim sutra. Pokazali smo i pokazujemo svoje humano lice, a valja se nadati da radi toga u budućnosti nećemo biti dodatno opterećeni agonijom onih izbjeglica koje „širokogrudni Zapad“ namjerava vratiti, jer ih ne želi primiti. U svakom slučaju valja se spremiti na nove izazove u ovom egzodusu i globalnom problemu.

To će biti jedan od važnih zadataka nove Vlade, jer kao što smo nedavno i službeno saznali: 8. studenoga 2015. godine održat će se parlamentarni izbori. Predsjednica je pozvala sve građane, posebice mlade koji po prvi put izlaze na birališta, da svojim glasom „oblikuju budućnost“ svoje domovine. Predizborne aktivnosti pretendenata na sljedeći mandat vlasti već su duže vrijeme prisutne. Sad pak slijedi njihovo intenziviranje koje će kao i uvijek obilovati ambicioznim planovima i obećanjima, ali vjerojatno i nizom tzv. „niskih udaraca“.

Sve je to sastavni dio predizbornog kolorita. No, najvažnije je ipak za sve nas, da svatko taj dan uzme svoj glasački listić i njime svoj „komadić demokracije“ ugradi onako kako želi i kako vjeruje da će biti dobro sljedeće četiri godine. Kada sljedeći mjesec budete čitali naš časopis već će sve biti poznato. Barem se nadamo da neće biti nužno ponavljanje izbora i dodatni troškovi za Državni proračun.

Kada već spominjemo naš časopis i mi pomalo ulazimo u našu „predpretplatničku kampanju“. Nova 2016. godina brzo će doći i važno nam je pravodobno vas informirati da nakon tri godine izlaženja nastavljamo s ovim ambicioznim i zahtjevnim projektom. Važno nam je znati da možemo i nadalje računati na vas i vašu pretplatničku podršku. Puno biste nam pomogli kada biste časopis preporučili vašim suradnicima i kolegama koji nisu imali priliku do sada biti njegovi čitatelji. Nadamo se da smo sadržajem i kvalitetom zaslužili vaše preporuke.

U tom smislu potrudili smo se i ovaj broj časopisa pripremiti s bogatim sadržajem aktualnih i vama korisnih tema. Znamo da možemo i trebamo još i bolje, i to je naš trajni cilj koji ćemo lakše ostvariti uz vaše sugestije, prijedloge pa i dobronamjerne kritike.

Stoga vas pozivamo na suradnju i aktivno učešće. Pozdrav s poštovanjem!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 10/2015.

Teme: Parlamentarni izbori i fi nanciranje izborne promidžbe, Obnova sustava javne rasvjete – modeli, propisi i greške u praksi, Pomoći JLP(R)S-ima iz Državnog proračuna, Osnovni standardi fi nanciranja programa i projekata udruga, Osvrt na Izmjene i dopune Državnog proračuna za 2015. godinu i Zakona o izvršavanju, Privremeno fi nanciranje I. – III. 2016. godine, Devetomjesečni fi nancijski izvještaji u sustavu proračuna, Više o Okružnici za devetomjesečno razdoblje, Aktivnosti Odbora za Međunarodne računovodstvene standarde za javni sektor, Obveznici poreza na dobit dobili su novi Zakon o računovodstvu, Podnošenje prijedloga za sklapanje porezne nagodbe, Podaci u postupku ostvarivanja prava iz mirovinskog osiguranja, Kriteriji za odabir ponude, Europski socijalni fond – očekivani natječaji do kraja 2015!, Programi transnacionalne suradnje u fi nancijskom razdoblju 2014. – 2020., Pravo, obveza i mogućnost polaganja državnog stručnog ispita, Nadzor općih akata lokalnih i regionalnih jedinica država članica EU, Devetomjesečni fi nancijski izvještaji neprofi tnih organizacija
Broj stranica: 137
Izdanje: listopad 2015.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu