TIM4PIN MAGAZIN 10/2016.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji! Ovogodišnje prekrasno „bablje ljeto“ izgleda je iza nas. Samo dan-dva tmurnih oblaka i kiša koja sipi vrlo brzo su nas podsjetile da je pred nama jesen i da smo ušli u zadnje tromjesečje još jedne kalendarske i poslovne godine. No, vjerujemo da su pred nama ipak i sve ljepote jeseni. Tome se nadaju i brojni turisti koji ove godine, više nego ikad, nevoljko napuštaju naše turističke destinacije. Rezultati u turizmu prema najavama, a sada već i po konkretnim podacima, pokazuju da će 2016. biti zaista rekordna. Uz to i najave gospodarskog rasta makroekonomskih prognozera sve su optimističnije. Dobra je to okolnost za početak novog mandatnog razdoblja Vlade čije formiranje nestrpljivo očekujemo. Vjerujemo da će se to dogoditi puno brže i puno uspješnije nego li je to bilo prije manje od godinu dana. Glavni akteri i dalje su vodeći na političkoj pozornici. Osvježeni, iskusniji i vjerujemo, racionalniji u svojim „idejnim projektima“ funkcioniranja vlasti.

Od nove Vlade očekujemo i pravodobno donošenje Državnoga proračuna, koji će se odraziti i na realno planiranje na lokalnoj razini. U zakonodavnom okviru također možemo očekivati najavljene promjene u poreznom sustavu, ali i dovršetak započetih zakonskih dogradnji sustava upravljanja državnom imovinom, kao i niz drugih sistamskih mjera koje bi označile početak toliko spominjanih promjena i reformi na bolje.

I dok čekamo, valja nam obavljati svoje tekuće zadatke koji prozlaze iz obveze tromjesečnog financijskog izvještavanja i pripremanja podloga za financijsko planiranje sljedećeg srednjoročnog razdoblja.

Vjerujemo da će sadržaj ovoga broja časopisa, kao i prethodni tome doprinijeti.

Približava se i vrijeme kada ćete početi razmišljati o stručnoj literaturi za sljedeću godinu. Nadamo se da ćete ostati s nama i potkraj mjeseca, u putit ćemo vam ponudu za nastavak pretplate za iduću godinu. Skrećemo vam pažnju da na našoj internetskoj stranici možete vidjeti niz aktivnosti i izdanja kojima smo do sada nastojali biti vam korisni u svakodnevnom radu.

Do sljedećeg broja srdačno vas i s poštovanjem pozdravljam!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 10/2016.

Teme: Izmjene u proračunskom računovodstvu i računskom planu, Financijski izvještaji u sustavu proračuna za I. – IX. 2016., Kako napreduje Hrvatska s ispunjavanjem maastrichtških kriterija konvergencije?, Financijsko planiranje u uvjetima nedonošenja proračuna JLP(R)S-a, Odgovornost poslodavca za obračun plaće prema podacima na poreznoj kartici, Mirovinsko osiguranje zaposlenih kod poslodavca sa sjedištem ili mjestom poslovanja u drugim državama članicama EU, Obveze javnih davanja u stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, Nova Uputa za izradu strateškog i godišnjeg plana unutarnje revizije, Prisilna naplata potraživanja od fizičkih osoba državljana Europske unije, Izvršenje i izmjene ugovora o javnoj nabavi, Provedba Erasmus+ projekata – pitanja i odgovori, Ispunjavanje prijavnog obrasca A za ESF projekte, Devetomjesečno financijsko izvještavanje neprofitnih organizacija, Jednostavno knjigovodstvo za neprofitne organizacije, Mjesni odbori i vijeća nacionalnih manjina kao proračunski korisnici, Lokalni referendum, Neoporezivi iznosi naknada, potpora, nagrada, dnevnica i otpremnina, Naknade korisnika državnog proračuna, Plaće, Naknada plaće zbog bolovanja i druge nesposobnosti za rad, Drugi dohodak, Primici izuzeti od ovrhe, Financijske obavijesti, Ostale informacije
Broj stranica: 98
Izdanje: listopad 2016.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu