TIM4PIN MAGAZIN 10/2019.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Stigao je, evo, i prvi ovojesenski broj časopisa. Promjena vremena potvrđuje nam i da je bablje ljeto prošlo, a sukladno tome stižu i informacije lokalnih službi o postupnom ulasku u sezonu grijanja.

Vijesti iz međunarodnog okruženja, barem one koje do nas stižu, uglavnom se mogu smatrati već uobičajenima. Možda valja izdvojiti već dugo prisutni Brexit jer ćemo ovih dana znati hoće li Velika Britanija istupiti iz EU-a sa sporazumom ili bez njega. O tome se na otoku vode žustre rasprave. Oko prvog čovjeka prve države uvijek se događa nešto intrigantno pa je tako i sada s ukrajinskom aferom. Nagađanja su različita. Neki vjeruju da se neće dogoditi ništa dok neki prizivaju impeachment, kazneni progon Trumpova privatnog odvjetnika.

Domaću političku scenu sve intenzivnije obilježavaju skori predsjednički zbori. Stigla je i službena kandidatura za drugi mandat aktualne predsjednice. Nije doduše bio lijep i sunčan dan kako je svojedobno najavila, ali ni vidoviti Vakula ne pogodi prognozu baš svaki put.

U Vladinim se resorima pripremaju mnoga nova zakonska rješenja u raznim područjima, a sve ih kroz prizmu državnog proračuna promatra i procjenjuje Ministarstvo financija. Konture Državnog proračuna za sljedeću godinu već su skicirane i proračunskim korisnicima dostavljeni su limiti buduće namjenske potrošnje.

Intenzivne aktivnosti planiranja proračuna slijede na lokalnoj i regionalnoj razini. Korisno štivo na tu temu, uz niz ostalih, objavili smo i u ovom broju časopisa.

Kad je već spomenut naš časopis, obavještavamo vas da ćemo vam uskoro pod nepromijenjenim uvjetima ponuditi nastavak pretplate i za sljedeću godinu. Učinit će to naravno i svi drugi nakladnici. No mi se nadamo i vjerujemo da smo opravdali vaše povjerenje i da ćete ostati s nama i ubuduće. Svjesni smo, također, da tiskani mediji sve više uzmiču pred elektronskim, ali isto tako znamo i brojne prednosti tiskanog štiva. Stoga zasad mi ostajemo pri ovom, tiskanom konceptu časopisa. Vjerujemo u vašu podršku.

Do sljedećeg broja, srdačno vas i s poštovanjem pozdravljamo!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 10/2019.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, porezi i doprinosi, pravo, javna uprava, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, školstvo, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 105
Izdanje: listopad 2019.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu