TIM4PIN MAGAZIN 10/2022.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Bilo bi lijepo otvoriti novi broj časopisa s lijepim informacijama pa se odmah na „startu“ osvrćemo samo na male stvari  koje možemo takvima smatrati. Kao odgovor na izazove inflacije Vlada je, u sklopu svojih opsežnih mjera, povisila iznose nekih neoporezivih primitaka. Time će se ipak nekima povećati malo povisiti standard, a konačno je i odavno preniska naknada za upotrebu osobnog automobila u službene svrhe povećana na 3 HRK. Nekada se ova naknada utvrđivala u visini 30% cijene litre benzina, a onda je prije više od deset godina fiksirana na 2 HRK. Pri aktualnim cijenama naftnih derivata i ova je naknada preniska ako se uzme u obzir amortizacija vozila, no bolje i tako nego nikako.

Za one koje zanima sport, ovih dana su nas naši nogometni reprezentativci obradovali lijepim rezultatima i plasmanom međi četiri najbolje ekipe u Europi. Kaže se da je „nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu“ pa evo i mi se toga držimo objavljujući ovu već znanu vijest.

A sada osvrt i na druge teme. Jesen nam se, na žalost, najavila u svojemu ružnijem izdanju. Ekstremnim padalinama. Čuli smo vijest i vidjeli ružne posljedice rekordnih 298 litara kiše po kvadratnom metru u Rijeci, a stanje u Pokuplju i nekim drugim dijelovima zemlje također je ozbiljno. Meteorolozi ipak „obećavaju“ da ćemo u budućim danima vjerojatno imati prilike uživati u jeseni kakvu volimo.

Na međunarodnom planu ne nazire se „razvedravanje“. Rat u Ukrajini, energija kao oružje, energetska kriza, inflacija…prijeteća recesije. Svakodnevnica koju nećemo dodatno naglašavati, ali je ne možemo ne spomenuti. Ostaje nam i dalje se nadati da neće predugo trajati i da neće poprimiti još veće razmjere i teže oblike.

Na poslu nas, uz kontinuirane tekuće obveze, čeka izrada financijskih planova i proračuna. Ministarstvo je objavilo detaljne upute, utvrđeni su financijski limiti korisnicima državnoga proračuna, a na lokalnim razinama predstoji što realnije procjenjivanje budućih financijskih mogućnosti. Naizgled su to rutinski poslovi, ali u ovim nepredvidivim okolnostima zaista predstavljaju izazov.

Kao i u svakom broju, i u ovome pred vama, prilozima smo nastojali obraditi teme koje su aktualne kako bismo vam pružili pouzdane informacije i otklonili neku moguću dilemu. Nadamo se da smo i ovaj puta uspjeli.

Na kraju, želimo vam uspješan rad, ljepše vrijeme i vedriji pogled u budućnost!

Pozdrav s poštovanjem!

Glavni urednik

Prof.dr.sc.Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 10/2022.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, plaće i naknade, pravo, porezi i doprinosi, javna nabava, lokalna samouprava, poslovanje neprofitnih organizacija, odgovori na pitanja, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 102
Izdanje: listopad 2022

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu