TIM4PIN MAGAZIN 11/2020.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Svakim danom svjedočimo da „novo normalno“ nije onako kako smo si ga zamišljali i kako smo se ponašali. Eskalacija širenja nemilog virusa sve je prisutnija i malo tko prema toj činjenici ostaje ravnodušan. Donedavno nam se možda i činilo da se zaraza događa samo drugima, no sada mnogi od nas sada već imaju osobna iskustva u svojemu užem ili širem okruženju. Tihi, selektivni i postupni lockdown ponovo se uvlači u našu svakodnevicu. Unatoč tome, posao i život zahtijeva da djelujemo i da nastojimo odgovorno ispunjavati svoje zadaće. Primjer i uzor nam svakako mogu biti zdravstveni radnici koji su izloženi ogromnim naporima i rizicima.

U ovakvim, zaista nepredvidivim, okolnostima uskoro će „osvanuti“ i, vrlo važni, rebalans Državnoga proračuna, kao i proračun za 2021. godinu. Bit će to financijska slika retrospektive i posljedica svega što nas je sve zadesilo ove godine, a ujedno i financijska projekcija očekivanja i nadanja u budućnosti. Prema najavama, zadiranja u plaće i materijalna prava zaposlenih u državnim i javnim službama neće biti. Pred nama su i velika očekivanja od, sada već poznate, nove omotnice sredstava iz EU. O tome za vas pripremamo i tematsku konferenciju potkraj studenoga. Bit će to prilika da sagledate financijske potencijale tih sredstava i već sada se pozicionirate se kao njihov budući, potencijalni korisnik.

Kako se obično u ovom uvodu osvrćemo i na širu javnu scenu, istaknut ćemo samo dvije aktualnosti kojima smo bili obasuti ovih dana. Predsjednički izbori u SAD-u su vrlo blizu i zaista je zanimljivo očekivati njihov ishod. Na našoj javnoj sceni, ravnopravno s vijestima o epidemiji, dominirali su ovih dana „medijski dijalozi“ između naših predsjednika. Vjerujemo da su si rekli sve što su smatrali potrebnim, a koliko je bilo nužno da sve to podijele s javnošću, svatko od nas procijenit će sam.

Približio nam se i konac ove godine. To je vrijeme kada vam uvijek iznova nudimo da i ubuduće budete naš čitatelj, suradnik i partner. Naša ponuda za pretplatu na časopis već vam je dostavljena različitim medijima, a možete je vidjeti i u ovom broju časopisa. Nadamo se da smo dosadašnjim radom opravdali vaše povjerenje i ispunili vaša očekivanja. Od iduće godine nudimo vam i mogućnost primanja on-line časopisa, što je bio sve učestaliji zahtjev mnogih od vas. Vjerujemo da ćemo zajednički lakše prebroditi svekolike izazove koji su nedvojbeno pred nama.

Srdačno vas i s poštovanjem pozdravljam! Sretno, strpljivo i odgovorno naprijed!

Glavni urednik

Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 11/2020.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, plaće i naknade, porezi, pravo, javna nabava, lokalna samouprava, poslovanje neprofitnih organizacija, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 102
Izdanje: studeni 2020.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu