TIM4PIN MAGAZIN 11/2021.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Duboko smo zakoračili u jesen i ona nam, osim nižih temperatura i lijepih boja prirode, kao i svake godine donosi rebalans državnoga proračuna za tekuću i rasprave o proračunu za sljedeću godinu. Ovih je dana Vlada usvojila prijedloge ovih temeljnih nacionalnih planskih akata koji će u mnogome određivati našu poslovnu, ali i osobnu financijsku perspektivu. O tome će u javnosti biti puno riječi i napisa pa ovdje nema potrebe iznositi neke, široko dostupne, osnovne konture i okvire. Proračunski proces od sljedeće godine bit će uređen novim Zakonom o proračunu čiji je prijedlog upravo objavljen s ciljem provođenja javnog savjetovanja. Pročitajte ga, promislite i sugerirajte zakonodavcu možebitne dopune, promjene ili svoja viđenja praktičnih potencijalnih nedoumica u primjeni pojedinih odredbi. Sada je za to pravo vrijeme.

Također, u financijskoj i monetarnoj zakonodavnoj sferi intenzivne su pripreme za uvođenje eura kao naše nacionalne valute. Od prvoga dana 2023. godine našu kunu zamijenit će zajednička europska valuta. Već sada je nužno sagledati sve potencijalne izazove i svekolike efekte koji iz toga proizlaze. I za računovođe će to svakako značiti nove zadaće preračunavanja, usklađivanja i evidentiranja kunskih iznosa elemenata financijskih izvještaja u novu valutu. Njima ćemo se sigurno puno baviti u dolazećem razdoblju.

Ono što ne možemo ignorirati i u ovom obraćanju je ekspanzija novo zaraženih korona virusom. Brojke premašuju 4000 ustanovljenih novih bolesnika dnevno, a živimo relativno (novo)normalno?! Istina je da su to informacije koje nas nemilice obasipaju iz svih medija, no i mi osjećamo potrebu ukazati vam na ozbiljnost ove situacije iz koje, po mnogo čemu, izlaz moramo tražiti u većoj opreznosti i što većoj procijepljenosti.

Potkraj godine, svi mi koji se bavimo nakladništvom stručnih izdanja, promišljamo i o svojoj poslovnoj perspektivi. Ona ovisi isključivo o vama, našim čitateljima. Kao uredništvo trudili smo se tijekom ove, kao i prethodnih godina, biti aktualni i korisni vama koji neposredno primjenjujete ono što je u našim napisima sadržano. Također, putem savjetničke službe, koju uz nas čini vrlo široki krug renomiranih suradnika, nastojali smo u najkraćem mogućem roku pisano odgovoriti na vaše upite koristeći se efikasnim internetskim resursima. Koliko smo vam bili korisni, a time i uspješni, saznat ćemo uskoro kroz vaše reakcije na ponudu pretplate na naš časopis za iduću godinu. Nadamo se i vjerujemo da smo vaše povjerenje opravdali te da ćemo i iduće godine, uz nepromijenjene uvjete, ostati zajedno.

Srdačno vas i s poštovanjem pozdravljamo!

Glavni urednik

Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 11/2021.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, fiskalna odgovornost, porezi, plaće, upravno pravo, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, poslovanje neprofitnih organizacija, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 102
Izdanje: studeni 2021.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu