TIM4PIN MAGAZIN 11/2022.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Predzadnji mjesec u godini je počeo. Kao i svake godine, obilježava ga posebno sjećanje i posjete počivalištima onih koji više nisu s nama, a duboko su i trajno utkani u naše živote.

Vremenske prilike, gotovo u sredini kalendarske jeseni, doprinijele su iznimnim mogućnostima boravka na otvorenom, a uz našu obalu još uvijek je moguće vidjeti dobro posjećene plaže i sunčališta. Nemali broj kupača još uvijek uživa u morskim aktivnostima. U kontinentalnim predijelima magla nažalost uveliko uskraćuje ove „postljetne“ užitke, no još uvijek nas ne prisiljava na grijanje naših domova. U aktualnim energetskim prilikama ovo se čini posebnim, izvanrednim  darom. Zahvalni smo na tome i nadamo se da će potrajati što duže. U ovom kontekstu dobrodošli su i porezni poticaji snižavanja stopa PDV-a na dobra povezana s grijanjem.

Jesen je i vrijeme financijskog promišljanja i planiranja poslovanja u sljedećoj godini. Ovih dana Sabor će, kao i prethodne godine, usvojiti rebalans ovogodišnjeg Državnog proračuna, a ubrzo će uslijediti i donošenje proračuna za sljedeću godinu. U tom ćemo kontekstu saznati konkretnije informacije i svoju financijsku perspektivu, u kojoj ne bi trebalo biti većih iznenađenja.

U našim uredima ovaj mjesec također ne bi trebalo biti posebnih radnih izazova povezanih s novinama u zakonodavstvu.

Pripreme za uvođenje eura intenzivno se odvijaju već duže vrijeme i u tom smislu poslovni subjekti su ispunili svoje obveze dvojnog iskazivanja cijena i naknada. Povećane neoporezive iznose različitih naknada smo uglavnom, s odobravanjem, prihvatili i primjenjujemo, a određene dileme nastojimo otkloniti i napisom u ovom broju časopisa.  Podsjećamo također na usklađivanje potraživanja sa stanjem na dan 31.10.2022. godine koje obvezno trebaju provesti svi proračunski subjekti. Uz to, poslovnu godinu valja pomalo privoditi završetku, kada nas očekuju već uobičajene intenzivne aktivnosti sveobuhvatnog popisa imovine i obveza. O pripremama i radnjama koje treba pažljivo provesti pisat ćemo, kao i obično, u idućem, posljednjem ovogodišnjem broju.

Nadamo se da ste uočili i našu ponudu za nastavak pretplatničkog odnosa i u sljedećoj, 2023. godini.  Od iduće godine značajno unaprjeđujemo našu internet stranicu i mogućnosti e-komunikacije i korištenja elektroničkih sadržaja.  Naknadu smo tek nužno i minimalno prilagodili inflacijskim utjecajima na naše ulazne troškove, kako bi izdavanje časopisa i u idućoj godini moglo ostati na razini „točke pokrića“.

Vjerujemo da ćete i sljedeće godine ostati naš čitatelj i na tome smo Vam zahvalni. Također, bili bismo Vam zahvalni ako nas preporučite svojim kolegama i suradnicima jer i dalje smo jedini stručni časopis koji je isključivo usmjeren javnom i neprofitnom sektoru, a svoje sadržaje temelji na suradnji s eminentnim stručnjacima u ovom području.

U tom uvjerenju i zahvalnosti, srdačno Vas pozdravljam u svoje i u ime uredništva časopisa!

Glavni urednik Prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 11/2022.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, plaće i naknade, pravo, javna nabava, lokalna samouprava, poslovanje neprofitnih organizacija, odgovori na pitanja, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 92
Izdanje: studeni 2022

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu