TIM4PIN MAGAZIN 1/2014.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Blagdani su iza nas i već smo uveliko okrenuti svakodnevnim obvezama i poslovima koji su u siječnju uvijek iznova vrlo zahtjevni. Prema čitavom nizu novih zakonskih rješenja s područja socijalne politike, mirovinskog osiguranja, fiskalne politike, gradnje, plaća i td., pred svima nama je očito godina u kojoj se intenziviraju vladini reformski zahvati. U takvim se okolnostima pred računovođe, financijske i druge stručnjake stavljaju brojni izvedbeni izazovi koji zahtijevaju usvajanje novih znanja, informatičke i administrativne prilagodbe i inovacije.

Časopis TIM4PIN MAGAZIN i u ovoj godini nastojat ćemo oblikovati i pripremati s primarnim ciljem da vam bude korisno pomagalo, te izvor ažurnih i kvalitetnih informacija za svakodnevni rad i djelovanje. Uređivačku politiku i dalje ćemo temeljiti na većem broju kraćih i raznovrsnih priloga kojima ćemo nastojati obuhvatiti vrlo široko područje javnog i neprofitnog sektora. To znači da će se časopis i u 2014. godini u osnovi sastojati od dva glavna dijela: prvi, s temama od općeg interesa, te drugi sa specifičnostima pojedinih djelatnosti. Povremeno ćemo vas i ubuduće dodatcima časopisu i newsletterima detaljnije i separatno informirati o važnijim i složenijim temama.

U grafičkom smislu, kao što vidite već u ovom broju, izvršili smo manje promjene kojima je cilj vizualno pojednostavljenje  i lakše korištenje njegova sadržaja. Smatramo, a to ste nam i ispitivanjem potvrdili, da časopis isključivo stručnog profila  i sadržaja prvenstveno treba pružiti korisno i ažurno stručno štivo, dok razni kolorirani prilozi i ilustracije tek marginalno doprinose ukupnom čitalačkom dojmu, pri čemu nerijetko i umanjuju koncentraciju čitatelja. Časopis naravno postoji radi vas, pa će nam i vaše reakcije na ovaj redizajnirani izgled biti dragocjen pokazatelj za daljnja poboljšanja.

U sadržajnom smislu, ovaj prvi ovogodišnji broj značajno je orijentiran na računovodstvene i porezne teme jer je početak nove godine i vrijeme, kada se uz dnevne zadaće moraju pripremiti financijski izvještaji i porezne prijave za prethodnu godinu. Uz to nastojali smo obuhvatiti i dio značajnih novina iz drugih područja stručnog djelovanja. Vjerujemo da smo sadržajem uspjeli obuhvatiti najvažnija pitanja kojima se bavite, te da će vam ponuđeni članci olakšati izvršavanje brojnih obveza, koje su ovih dana pred vama.

Zahvaljujemo svima vama koji ste nam i ove godine poklonili svoje pretplatničko povjerenje, te time podržali naš ambiciozni nakladnički projekt razvijanja i afirmacije specijaliziranog glasila za stručnjake iz javnog i neprofitnog sektora.

S vjerom i nadom u bolju, zdraviju, složniju i veseliju godinu srdačno vas pozdravljam!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 1/2014.

Teme: Izvještavanje u sustavu FMC, Godišnja prijava poreza na dohodak, Prijava u sustavu PDV-a, Financijski izvještaji proračuna i neprofitnih organizacija, Novosti o fiskalnoj odgovornosti i nabavama male vrijednosti
Broj stranica: 127
Izdanje: siječanj 2014.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu