TIM4PIN MAGAZIN 12/2015.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Posljednji ovogodišnji broj koji je upravo pred vama samo je jedan od svjedoka da smo ponovo cijelu godinu života i rada ostavili iza sebe.

Još pamtimo prošlogodišnju predsjedničku predizbornu atmosferu koja nas je u ovo vrijeme okruživala, a evo nas ponovo u sličnom, ali opet i bitno drugačijem ozračju. Ne znamo naime, jesmo li u neobičnoj postizbornoj ili novoj predizbornoj atmosferi?! Možda će do dana kada ovo pismo stigne na vaše stolove sve biti jasnije, no izgledi za to nisu veliki. Svjedočimo situaciji u kojoj nas dva nedovoljno velika i jedan nedovoljno mali izborni „pobjednik“ danima uvjeravaju kako ne mogu zajedno, ali niti zasebno formirati novu vladu. Svima je zajedničko samo da su iznenađeni ishodom provedenih izbora i da im to sada uvelike mijenja planiranu postizbornu perspektivu. Kako će se situacija rasplesti nećemo još i mi nagađati. Dovoljno to čine naši znani i neznani politički analitičari i mediji svih vrsta, koji su dobili obilje materijala i novih lica za svoje produkcije.

U opisanim se političkim okolnostima u našu svakodnevicu došuljalo i vrijeme Adventa. Za vjernike napose, ali i za većinu ostalih građana to je vrijeme pripreme za blagdan Božića.

Pred nama su praznici koje bi trebalo obilježiti obiteljsko i prijateljsko zajedništvo i unutarnji mir. Mnogi će ih nažalost provesti samo se odmarajući od nervoznih i grozničavih tumaranja po shoping-centrima, koji su još davno podsjetili da ne zaboravimo baš kod njih ostaviti što više novca za poklone. Dio je to naše životne potrošačke realnosti koju ipak svatko od nas, prema svojim uvjerenjima, mora osvijestiti i sukladno tome prakticirati.

Ovaj broj časopisa obilježava i završetak treće godine njegova pokretanja i izlaženja. Danas ponosno možemo reći da smo zajedno uspjeli te da ćemo i u novu, četvrtu godinu izlaženja zakoračiti s jasnim ciljem kontinuiranog podizanja kvalitete i još potpunijeg zadovoljavanja vaših stručnih informacijskih potreba. U tome se uzdamo i u vašu čitalačku i suradničku pomoć.

Konac svake, pa tako i ove godine posebna je prilika da se iskreno zahvalimo vama na povjerenju, a našim autorima i suradnicima na trudu i nesebičnosti u podjeli njihovih znanja i iskustava.

I na kraju, poruka i želja svima nama. Ne dopustimo da nam mir i radost Božića pomute neriješene radne obveze, zamorne vijesti iz zemlje i kaotičnog svijeta, fi nancijska neizvjesnost i brige bilo koje vrste.

Osobno i u ime uredništva, želim vam čestit Božić i bolju Novu godinu!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 12/2015.

Teme: Ugovaranje korištenja sredstava iz javnih izvora s udrugama, Novi obrazac standardne metodologije za procjenu fiskalnog učinka, Registar državne imovine i obveza dostavljanja podataka, Mjere aktivne politike zapošljavanja – prijenos sredstava i računovodstveno evidentiranje, Planiranje i izrada plana nabave za 2016. godinu, Prijava o promjeni podataka tijekom mirovinskog osiguranja, Preispitivanje statusa obveznika PDV-a u 2016. godini, Pravo javnih službenika i namještenika na novčanu pomoć, Redoslijed izvršenja kod izvansudske ovrhe na stalnom novčanom primanju, Natječaji u okviru Europskog socijalnog fonda – nacrt ključnih elemenata, Strateška partnerstva unutar školskog obrazovanja – primjeri dobre prakse u RH, Računovodstvo donacija u neprofitnim organizacijama, Revizija i uvid u financijske izvještaje neprofitnih organizacija, Izgled plana zaduživanja i obrazloženja financijskog plana neprofitne organizacije, Primjena vremenske ABC metode u zdravstvenom sustavu, Primjena web-aplikacije u praćenju vlastitih i namjenskih prihoda državnih ustanova u zdravstvu, Ustanove u kulturi koje ulaze u sustav PDV-a, Pokazatelji uspješnosti u obrazloženju financijskog plana dječjeg vrtića, Utvrđivanje visine komunalne naknade – neka aktualna pitanja, Razlozi i posljedice raspuštanja lokalnog predstavničkog tijela, Pomoći iz državnog proračuna i plaće zaposlenika JLP(R)S, Porezni status darova i pomoći članovima sindikata, Neoporezivi iznosi naknada, potpora, nagrada, dnevnica i otpremnina, Naknade korisnika državnog proračuna, Plaće, Naknada plaće zbog bolovanja i druge nesposobnosti za rad, Drugi dohodak, Primici izuzeti od ovrhe, Financijske obavijesti, Ostale informacije
Broj stranica: 136
Izdanje: prosinac 2015.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu