TIM4PIN MAGAZIN 12/2014.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Dan po dan, mjesec po mjesec i evo nas ponovo u sutonu još jedne godine. Meteorolozi tvrde, a njima najčešće vjerujemo, da je baš ova na izmaku bila jedna od najtoplijih godina u povijesti. Ako je vjerovati povijesnom mitu, koji se naravno ne temelji na meteorološkim i drugim statistikama, ovo je bila i posljednja u nizu od prethodnih „sedam gladnih“ godina. Pred nama su dakle, po istome mitu, rodne godine. To nam zaista odgovara vjerovati, ali je samo pitanje jesmo li dobro počeli brojati? Vlada nam svojim najavama i prognozama sugerira da jesmo, dok oporba sa sigurnošću tvrdi da nismo?! Uobičajena je to retorika na demokratskim političkim scenama, u svim vremenima i na svim prostorima. Ona se posebno intenzivira u predizborno vrijeme, koje nam se evo ove godine poklapa s vremenom Adventa.

Uobičajena predbožićna zvučna kulisa bit će ove godine, uz nezaobilazne „Zvončiće, zvončiće…“ i uvjeravanja trgo- vaca da 2 + 2 nije 4, nego 3,99; bogatija i za predizborne marketinške poruke i slogane predsjedničkih kandidata. Uz lampice i kuglice s ukrašenih ulica i trgova, smješkat će nam se i njihova ozarena lica s jumbo plakata. Svaki od njih, na svoj će nam način kao i do sada u tzv. pretkampanji, ukazivati zašto baš njima trebamo dati svoj glas, a s još većim žarom nam ukazivati zašto oni drugi kandidati taj glas ne zaslužuju. Kada bismo broj prikupljenih glasova podrške uzeli relevantnim pokazateljem popularnosti i ishoda izbora, mogli bismo već karikiranom trgovačkom matematikom, izračunati da je u utrci za mjesto budućeg predsjednika 1 + 1 + 1 + 1 = 3,99 kandidata. Ako se pak rukovodimo njihovim najavama i obećanjima za boljitak, nacionalnu samosvijest, gospodarski rast i (još) pravedniju državu, onda bi nam se moglo učiniti i da je 1 + 1 + 1 + 1 = 9,99. Naravno, sve je ovo tek izmišljena i simbolična igra brojki. Stvarni ishod ćemo uskoro saznati i nadam se, svojim glasom, u njemu sudjelovati.

A sada tek kratko o našem i vašem časopisu. Ovim brojem TIM4PIN Magazin obilježava svoj drugi rođendan. Prilika je to da vam zahvalimo što ste prepoznali i podržali entuzijazam i nastojanje uredništva da nišu stručne literature upotpuni glasilom koje se trudi doprinjeti boljem razumijevanju reformskih i razvojnih mjera koje vi kao neposredni izvršitelji aktivno provodite. U tom smislu časopis ćemo razvijati i dalje, te se nadamo i vjerujemo da ćete i u 2015. godini ostati naši vjerni čitatelji. Konac godine prilika je da se iskreno zahvalimo i našim brojnim autorima i suradnicima, koji su pišući za časopis tijekom godine, dio svojih znanja i iskustava podijelili sa svima nama.

I na koncu, poruka i želja svima nama. Ne dopustimo da nam radost Božića pomute neriješene radne obveze, zamorne vijesti s malih ekrana, financijska neizvjesnost i poslovne brige.

Pred nama su praznici obiteljskog zajedništva i prijateljske radosti. Tu nas nitko ne može zamijeniti, jer jedino u obitelji i kod vjernih prijatelja smo nezamjenjivi i u gladnim i u rodnim godinama.

Osobno i u ime uredništva, želim vam čestit Božić i bolju Novu godinu!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 12/2014.

Teme: Izvršavanje Državnog proračuna, Izrada plana nabave, Novine u oporezivanju dohotka, Procjena vrijednosti nekretnina, Izbori za presjednika RH, Godišnji propisi
Broj stranica: 139
Izdanje: prosinac 2014.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu