TIM4PIN MAGAZIN 12/2016.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Dan po dan i evo nas ponovo pred završetkom još jedne poslovne godine. Njome zaključujemo i četvrtu godinu od pokretanja i izlaženja našeg časopisa. Nastojali smo sadržajem časopisa pratiti vaše potrebe za aktualnim i pouzdanim stručnim informacijama, a nadamo se da smo u tome u dobroj mjeri uspjeli.

U posljednjem ovogodišnjem broju koji je pred vama nismo se detaljnije osvrtali na javno najzastupljenije teme porezne reforme. Dajemo tek kratki sažetak najava promjena u sustavu PDV-a i poreza na dobit. Razlog tome je činjenica da je paket nadolazećih propisa još u saborskoj raspravi, osnovne konture su poznate, a provedbeni propisi koji su praktičarima najbitniji tek su u fazi pripreme. Ovim ćemo se temama, a naročito promjenama u oporezivanju dohotka, detaljno baviti u našem sljedećem broju.

U gospodarskom i političkom okruženju svjedočimo pozitivnim kretanjima makroekonomskih pokazatelja i sve intenzivnijim aktivnostima nove Vlade. Naročito važno pitanje je donošenje Državnog proračuna za sljedeću godinu iz kojega će biti vidljiva konkretna nastojanja za dugo najavljivanim reformskim unaprjeđenjima.

Konac godine za većinu građana vrijeme je pripreme za blagdan Božića, a potom i Nove godine. Na to nas je vrlo rano, kao i svake godine, podsjetio i šareni asortiman robe u shopping centrima kojemu će se uskoro pridružiti i zvučna podloga božićnih pjesmica.

Praznike koji su pred nama, potrudimo se provesti u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu, bar nakratko rasterećeni poslovnih briga.

Konac svake, pa tako i ove godine posebna je prilika da vam se iskreno zahvalimo na povjerenju, a našim autorima i suradnicima na trudu i nesebičnosti u podjeli znanja i iskustava. U idućoj godini potrudit ćemo se biti još bolji. Pri tom se svesrdno uzdamo i u vašu čitalačku i suradničku pomoć.

Osobno i u ime Uredništva, želim vam čestit Božić i Novu godinu!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 12/2016.

Teme: Jesenske prognoze Komisije 2016. – Hrvatska konačno na dobrom putu oporavka, Novine u knjiženju prijenosa sredstava unutar sustava općeg proračuna od 1. siječnja 2017., Smjernice za izradu Državnog proračuna za 2017. godinu, Uputa za izradu Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. i projekcija za 2018. i 2019., Pripreme za godišnji popis imovine i obveza, Dopune Uputa za izradu proračuna JLP(R)S-a za razdoblje 2017. – 2019., Obvezni ili dobrovoljni godišnji obračun poreza iz plaća za 2016., Naznake očekivanih izmjena poreza na dobit i PDV-a, Najava novog Zakona o Državnom uredu za reviziju, Novčana primanja koja nisu izuzeta od ovrhe, Planiranje i izrada plana nabave za 2017. g., Naputak o postupanju u slučaju nedostupnosti EOJN-a, EU natječaji za JLP(R)S u najavi, Prijam i raspored u službu državnih i lokalnih službenika, Nepravilnosti u upravljanju i raspolaganju poslovnim prostorima, stanovima i zemljištem JLP(R)S-a, Neka pitanja u obavljanju komunalne djelatnosti tržnice na malo, Planiranje pokazatelja uspješnosti kod proračunskih korisnika državnog proračuna – primjer fakulteta, Specijalne knjižnice i evidencije knjižnične građe, Neoporezivi iznosi naknada, potpora, nagrada, dnevnica i otpremnina, Naknade korisnika državnog proračuna, Plaće, Naknada plaće zbog bolovanja i druge nesposobnosti za rad, Drugi dohodak, Primici izuzeti od ovrhe, Financijske obavijesti, Ostale informacije
Broj stranica: 117
Izdanje: prosinac 2016.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu