TIM4PIN MAGAZIN 12/2017.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji! Ušli smo u vrijeme Adventa. Konac godine za većinu građana vrijeme je pripreme za blagdan Božića, a potom i dočeka Nove godine. Za vjernike ovo razdoblje ima poseban duhovni značaj i u njihov je život došlo mirno kao i uvijek do sada.

Ipak, svake godine sve ranije i intenzivnije, na to nas, podsjeća i šareni asortiman robe u shoping centrima, božićne pjesmice i blještavi ukrasi koji su postavljeni već zakratko nakon dana Svih svetih. Otvaranje i organiziranje što sadržajnijih „Dana Adventa“ postalo je izgleda i stvar prestiža među našim gradonačelnicima i načelnicima. Mediji ažurno prate njihova nastojanja, a poduzetnici koji u njima sudjeluju nadaju se dobroj zaradi koja će uslijediti, ako posjetitelji raznih manifestacija i gastronomske ponude budu dovoljno trošili.

Grad Zagreb, kao što i priliči metropoli koja je dva puta proglašena najboljom europskom adventskom destinacijom, ove će se godine još više potruditi kako bi uspjeh ponovio i treći puta.

Svim organizatorima poželimo i dobre vremenske prilike bez kojih ovi poduzetničko – politički poduhvati na stvaranju blagdanskog raspoloženja neće u potpunosti postići svoju svrhu. A konačno, barem šetnjom na svježem zraku, s punim ili praznim novčanikom, priuštimo i sebi biti sudionikom brojnih događanja na otvorenom. Srest ćemo tamo zasigurno i neke poznanike i prijatelje koje ne viđamo često.

Praznike koji su pred nama, ipak potrudimo se provesti u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu, bar nakratko rasterećeni poslovnih briga.

Ovim brojem zaključujemo još jednu poslovnu, a ujedno i petu godinu od početka izlaženja našega časopisa. Uobičajeno se povodom jubileja iznose različiti statistički podaci koji taksativno potkrjepljuju rezultate rada i djelovanja u proteklom razdoblju. Ovdje to nećemo činiti premda bismo mogli krenuti od primjerice više od 1100 objavljenih stručnih članaka. Važnije od toga naglasit ćemo činjenicu da je ideja pokretanja časopisa, uz uloženi trud autora i uredništva, opravdana i dokazana vašim petogodišnjim povjerenjem. U zahtjevnim i izazovnim ekonomskim i financijskim uvjetima časopis je postigao zavidnu razinu vaše podrške, te posebice zahvaljujemo čitateljima koji nas vjerno prate od prvih dana.

Konac svake, pa tako i ove godine, posebna je prilika da iskreno zahvalimo našim autorima i suradnicima na trudu i nesebičnosti u podjeli znanja i iskustava.

Osobno i u ime uredništva, želim vam čestit Božić i Novu godinu!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 12/2017.

Teme: Pripreme za godišnji popis imovine i obveza, Pravila izvršavanja Državnog proračuna RH za 2018., Osvrt na elemente Državnog proračuna za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu, Prognoza nastavka snažnog rasta u Europi i Hrvatskoj, Utvrđivanje poreza na kuće za odmor za 2017., Oporezivanje dobiti neprofitnih i proračunskih subjekata, Novi temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, Novine u Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, Obvezni godišnji obračun poreza iz plaća za 2017., Božićna darivanja radnika u 2017. uz evidentiranje i izvještavanje, Porezni tretman prava iz kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, Praktična pitanja primjene Ovršnog zakona, Izuzeća od primjene Zakona o javnoj nabavi, Praksa Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Financijski mehanizmi Kraljevine Norveške i Europskoga gospodarskog prostora – mogućnosti financiranja, Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u okviru ESI fondova, Planiranje za 2018. godinu kod neprofitnih organizacija, Pravni položaj vjerskih zajednica, Donošenje odluka prema Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom, Knjiženje prihoda i rashoda iz programa ERASMUS+ u školama
Broj stranica: 121
Izdanje: prosinac 2017.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu