TIM4PIN MAGAZIN 12/2018.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Zakoračili smo u vrijeme ovogodišnjeg Adventa. U mnogim je domovima zapaljena prva adventska svijeća, a ulice i trgovi gradova i naselja dobili su novo prigodno ruho. Milijuni ukrasnih lampica svake će nas noći podsjećati da smo u najsvečanijem i po mnogo čemu najljepšem mjesecu u godini. Isto tako, svi će nas mediji podsjećati i da smo u mjesecu darivanja i potrošnje.

Prema procjenama, očekuje se da će potrošnja u ovom mjesecu premašiti rekordnu 2008. godinu i doseći čak 13,5 milijardi kuna?! Nešto manje bilo je te pretkrizne godine iz čega bismo mogli zaključiti da je deset gladnih godina iza nas. Pesimističke prognoze ipak govore da će se naš nestrpljivo čekani gospodarski rast od nepunih 3 % ipak sniziti. No neka ovo bude i mjesec optimizma, a dogodine ćemo se iznova suočavati s realnošću brojnih i kompleksnih izazova, ali i prilika.

Ovom se prilikom nećemo osvrtati ni na političku scenu. Sve je već rečeno. Glavni junaci, zapleti i fabule su nepromijenjeni, a raspleti s ili bez katarze uslijedit će u budućnosti.

Ovaj broj časopisa pokazuje da smo stigli do kraja još jedne zajedničke, pretplatničke godine. Ovo je vrijeme kada se iznova pitamo jesmo li opravdali vaše povjerenje i jeste li uz nas bili uspješniji i sigurniji u svakodnevnom radu. Potvrdan odgovor na ovo pitanje nadamo se dobiti i od vas, nastavkom pretplatničkog odnosa u sljedećoj godini. Vjerujemo i nadamo se da ćemo ostati zajedno.

Na kraju ovoga kratkog uvodnog obraćanja želimo vam prenijeti našu poruku i naše želje.

Neka vas ovo predblagdansko vrijeme ne uznemiri vanjštinom, blještavilom, potrošačkom groznicom i nametnutim imperativima materijalnih darivanja. Odvojite vrijeme za sebe i one koji vas vole, tako ćete i sebi i njima pokloniti najljepši dar.

Neka vam je blagoslovljen Božić i uspješna i zdrava nadolazeća 2019. godina!

U ime uredništva i osobno

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 12/2018.

Teme: Izvršavanje Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu, Jesenske ekonomske prognoze Komisije 2018: gospodarstva EU-a će i dalje rasti, Knjigovodstveno praćenje provođenja programa Erasmus+, Pripreme za godišnji popis imovine i obveza, Izmjene u sustavu poreza na dobit i PDV-a, Zahtjev za reprogram poreznog duga fizičkih osoba – građana, Obvezni godišnji obračun poreza na dohodak od nesamostalnog rada za 2018. godinu, Božićnica, prigodna darivanja i novi oblici nagrađivanja u 2018., Novine kod ostvarivanja prava na doplatak za djecu od 1. srpnja 2018., Novi iznos prosječne mjesečne plaće u RH za izračun iznosa na kojem je ovrha ograničena, Praksa Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Zajednica gospodarskih subjekata kao ponuditelj u postupku javne nabave, Isključenje gospodarskog subjekta zbog nedostataka iz prethodnog ugovora, Financijski instrumenti programa ruralnog razvoja 2014. – 2020., Mehanizmi nadzora nad provedbom projekata EU-a, Specifičnosti zaduživanja na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini, Komunalni linijski prijevoz putnika, Treba li rad predstavničkog tijela biti javan?, Uloga povjerenika u lokalnim jedinicama koje nisu donijele proračun, Zapošljavanje studenata u (sportskim) udrugama, Pozicija Hrvatske na europskoj karti pametnih gradova
Broj stranica: 129
Izdanje: prosinac 2018.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu