TIM4PIN MAGAZIN 12/2019.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Stigli smo pred sam kraj još jedne kalendarske, proračunske i poslovne godine. Ovim brojem časopis TIM4PIN Magazin, zahvaljujući vama, doživio je svoju sedmu godinu izlaženja.

Obično se na koncu svake godine rezimiraju rezultati i podsjeća na događaje koji su je obilježili. Svi će to mediji vrlo uskoro učiniti pa ovdje za to niti ima potrebe niti je primjereno. Ipak, istaknut ćemo tek nedavno okončani štrajk prosvjetara kao najduži štrajk u našoj povijesti. Kompromis je postignut oko čarobne riječi koeficijenti, ali za vas, računovođe i financijaše u sustavu odgoja i obrazovanja koji čitate ovaj časopis, to nema značaja. Na ustanovama visokog obrazovanja štrajkovi su bili motivirani upravo solidarnošću s nenastavnim osobljem, ali u konačnici to nije dalo rezultate kojim su težili sindikati. Svoju ćete satisfakciju morati prepoznati u dodacima koji su dogovoreni.

Ovih dana ulazimo i u službenu promidžbenu kampanju za predsjedničke izbore. Jedanaest kandidata uvjeravat će nas još više da su upravo oni naš pravi izbor. Nekako se stječe dojam da promidžbena kampanja neće ništa bitno promijeniti u odlukama koje je svatko za sebe već donio. Dosad malo poznati kandidati ostat će vrlo vjerojatno na marginama izbornih rezultata vrlo dobro poznatih favorita. I tako, predbožićni tjedan bit će neuobičajeno obogaćen nacionalnim eventom predsjedničkih izbora na dan 22. prosinca.

A da Božić dolazi već nas dugo, kao i svake godine, podsjećaju šoping-centri, promidžbene poruke i večernja blještavila prigodno ukrašenih ulica, parkova i trgova. Ove se godine, a tako će sigurno biti i ubuduće, blagdanska potrošnja nadovezuje na tzv. crni petak koji je ponegdje trajao i desetak dana?!

Ne čude stoga prognoze da će potrošnja u prosincu ponovo oboriti lanjski rekord od 14,8 milijardi i iznositi čak 15,3 milijardi kuna.

Premda se teško izdvojiti iz općeg konteksta, vjerujemo da ćete u božićnim blagdanima ipak naći mira u svom obiteljskom i prijateljskom okruženju.

U tom uvjerenju, u ime uredništva, suradnika i svih zaposlenika želim vam blagoslovljen Božić, zdravu i uspješnu novu 2020. godinu!

Glavni urednik: Prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 12/2019.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, plaće i naknade, javna nabava, Europska unija i fondovi, školstvo, lokalna samouprava, poslovanje neprofitnih organizacija, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 101
Izdanje: prosinac 2019.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu