TIM4PIN MAGAZIN 12/2020.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Uskoro će iza nas ostati još jedna kalendarska i poslovna godina. Zbog mnogo čega nećemo za njom žaliti, a ponajviše jer je u naše živote donijela „novo normalno“. Otuđenost, distanca, pokrivanje lica koje nas čini onima koji jesmo, neprirodna ovisnost o računalnoj tehnologiji, poslovna i osobna neizvjesnost, ograničeno kretanje…. Sve je to zaista teško prihvatiti. Ipak, u svemu tome treba biti strpljiv, optimističan, odgovoran i marljiv. Prilika je to da se, u ovo predblagdansko i nadolazeće blagdansko doba, više posvetimo svojim bližnjima i svojem domu. Htjeli mi to ili ne, obiteljski blagdani ove će godine biti ono što su, nametnutom potrošačkom euforijom i usiljenim prigodnim manifestacijama, prestali biti. Već danas znamo da su otkazane ili drastično ograničene sve veće kulturne i sportske manifestacije, gradski Adventi, zatvoreni ugostiteljski objekti i ostali sadržaji, koji su činili glavninu našega društvenog života. Vjerujmo da je to nužni danak za naše bolje i zdravije sutra.

Ovih dana dobili smo i novi državni proračun. Optimističan, kakav u ovo izazovno doba i treba biti. Kao i uvijek, oporba vlasti njime nije zadovoljna. Izrazila je to s već uobičajenih 300 – tinjak, što donekle utemeljenih, što politički promotivnih amandmana. Ono što ipak jest najbitnije, je da se on ostvari u nadolazećoj neizvjesnoj godini.

U prošlim brojevima osvrtali smo se i na globalni „hit“ – izbore za predsjednika SAD-a. Sada znamo da je na čelu ove svjetske velesile došlo do promjene. Živopisni predsjednik Trump ipak je, prihvatio to ili ne, postao samo kratka epizoda u američkoj povijesti. Od novoga se predsjednika očekuje da trend promjene „svjetskog poretka“ ipak približi globalno prihvatljivijem.

U našim uredima, daleko od globalne scene, čekaju nas pripreme za godišnji popis, usklađivanja analitičkih evidencija i glavne knjige, ažuriranje i ispravci knjiženja, rebalansi planova i proračuna i niz poslova koji čine našu poslovnu stvarnost. U ovom, posljednjem ovogodišnjem broju časopisa, objavili smo niz priloga za koje vjerujemo da će vam pomoći u otklanjanju mogućih dilema i informirati vas o zakonskim novostima koje slijede od iduće godine.

Svojom smo uredničkom politikom i tijekom ove godine nastojali, u suradnji s eminentnim krugom stalnih i povremenih suradnika, odgovoriti na vaše zahtjeve za aktualnim informacijama. Vjerujemo da smo u dobroj mjeri to uspijevali, svjesni da uvijek može bolje i više. Nadamo se stoga da smo vaše pretplatničko povjerenje opravdali te da ćete i dalje ostati s nama.

U sljedećoj godini nudimo vam i elektroničko izdanje časopisa, za koje ste mnogi iskazali interes. Naši razvojni poslovni planovi i iduće godine usmjereni su na daljnje podizanje razine usluga i kvalitete naših izdanja. Njihova će realizacija biti uspješna isključivo na temelju vaše suradnje i povjerenja.

Na kraju ovoga obraćanja, koristim priliku iskreno se zahvaliti svim suradnicima, autorima, djelatnicima i nadasve vama čitateljima, što smo i u ovim zahtjevnim okolnostima priveli kraju još jednu poslovnu godinu.

U ime uredništva i svoje osobno, želim vam dobro zdravlje, poslovnu sigurnost te blagoslovljene nadolazeće Božićne i novogodišnje blagdane.

Glavni urednik: Prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 12/2020.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, plaće i naknade, pravo, javna nabava, upravno pravo, lokalna samouprava, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 128
Izdanje: prosinac 2020.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu