TIM4PIN MAGAZIN 2/2014.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Već smo u mjesecu veljači tekuće godine. Mjesec je to u kojemu nam se pruža prilika barem za trenutak usmjeriti se na vedrije stvari koje on sa sobom donosi. „Kruha i igara“, stara je izreka koja sažeto obilježava neke od temeljnih ljudskih potreba. Upravo je mjesec veljača razdoblje u kojemu nam ne bi trebalo nedostajati „igara“.

Prva od njih je 14. veljače – Valentinovo. Dan je to u kojemu će se mnogi, a naročito mladi, više posvetiti svojim ljubavima, a trgovine, restorani i cvjećarnice napokon bar nakratko povećati svoj promet. Toga ćemo dana vidjeti mnogo više cvijeća i veselih ukrasa u obliku srca, koje evo već i na našoj naslovnici najavljujemo.

Druga je Fašnik. Maškarani će preuzeti simbolično ključeve nekih gradova, vesele i šarene povorke defilirat će ulicama, a grupice maskirane djece uveselit će nas koji put na kućnim vratima. Obradujte ih malim darovima pa će dio njihove radosti prijeći i na vas.

No, mjesec veljača je i mjesec u kojemu se, naročito računovođe moraju intenzivno brinuti i o „kruhu“, odnosno poslu. Uz tekuće poslove, približili su se i rokovi izrade i predavanja financijskih izvještaja, poreznih prijava i Izjave o fiskalnoj odgovornosti.

U ovom smo broju stoga pripremili niz priloga kojima je svrha pomoći vam u informiranju o novinama i podsjećanju na brojna računovodstvena i porezna pravila savladavanju obveza povezanih s tzv. „završnim računima“. Posebna je pozornost, uz financijske izvještaje za 2013. godinu, posvećena konačnom obraču- nu PDV-a koji se kao porezni oblik značajno proširio i na proračunski i neprofitni sektor, te godišnjoj prijavi poreza na dohodak, što je stvarna ili potencijalna obveza svih građana koji imaju privilegiju primati plaću i zarađivati.

Zbog navedenih važnih i opsežnih računovodstvenih i poreznih tema, u ovom broju časopisa više su zastupljena stručna područja od općeg značaja, a manje posebnosti, odnosno stručna pitanja pojedinih djelatnosti.

Nadamo se da ćete u časopisu i ovaj put pronaći korisno i zanimljivo štivo s kojim ćete uspješno „staviti točku“ na financijsku, računovodstvenu i poreznu 2013. godinu.

Pozdrav s poštovanjem

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 2/2014.

Teme: Novine u radnom zakonodavstvu i socijalnoj skrbi, Godišnja prijava poreza na dohodak za 2013., Obrazac JOPPD - neke posebnosti, Financijski izvještaj za 2013., Konačni obračun PDV-a za 2013., Izjava o fiskalnoj odgovornosti za 2013.
Broj stranica: 137
Izdanje: veljača 2014.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu