TIM4PIN MAGAZIN 2/2018. + DODATAK: AKTUALNE INFORMACIJE

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Ovogodišnji siječanj kojega krase epiteti najhladnijeg i najdepresivnijeg mjeseca u godini nije opravdao svoj renome. Snijega niotkuda, a temperature zraka počinju zabrinjavati poljoprivrednike. Vegetacija se priprema za prerani početak, pa je opravdan strah od naglih zahlađenja u kasnijim mjesecima. Sportska događanja razbila su monotoniju poslije blagdanskih dana u dugim zimskim noćima i prekratkim danima. Čak i oni koji nisu sportski tipovi, nisu mogli pobjeći od medijske euforije rukometnog prvenstva Europe. Naši nas rukometaši nisu previše razveselili, ali zapravo nisu ni posve razočarali. Razočarani ponajprije sebi trebaju zamjeriti previsoka očekivanja koja uvijek rezultiraju na isti način. Zato su tenisači bili odlični.

Mnogi su tijekom siječnja, kao i svake godine, isprobali i vlastite financijske, ali i sportsko-rekreacijske mogućnosti na skijalištima obližnjih planinskih zemalja. Vraćamo tako susjedima dio „turističkog kolača“ dobivenog u prethodnoj ljetnoj sezoni. Mnogi su do siječnja nažalost proveli u gripi i raznim virozama. No, sve je to već iza nas. Pred nama je velika smjena gradskih i općinskih čelnika. Nije to rezultat novina u zakonskoj regulativi, a niti kazna za loše upravljanje. Kao i svake godine u vrijeme fašnika, maškare preuzimaju vlast i „ključeve grada“ u mnogim sredinama.

Maškarane povorke zasigurno će i ovaj put biti prilika sudionicima da se našale i narugaju „liku i djelu“ poznatih javno eksponiranih osoba. Kako niti jedna šala nije uspješna, ako u njoj nema i dijela istine, javne ličnosti imat će zasigurno priliku vidjeti kako njihove nesavršenosti vidi i doživljava njihova publika, njihovi birači, simpatizeri i oponenti.

U veselom okruženju dolazećeg Fašnika u uredima će se intenzivno raditi. Rokovi predaje financijskih izvještaja se primiču, tu je i Izjava o fiskalnoj odgovornosti, a i porezne prijave mnogima će zadati dosta posla. Potonje se poglavito odnosi na obveznike poreza na dobit i fizičke osobe koje nisu obuhvaćene posebnim postupkom utvrđivanja godišnje obveze poreza na dohodak koji provodi Porezna uprava. U rješavanju brojnih obveza nastojimo pomoći stručnim člancima u ovom broju časopisa.

Hvala svima vama koji i ove godine čitate naš časopis!

Srdačno vas i s poštovanjem pozdravljamo!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 2/2018. + DODATAK: AKTUALNE INFORMACIJE

Teme: Izmjene Pravilnika o proračunskom računovodstvu, Novosti u konsolidaciji financijskih izvještaja u sustavu proračuna, Obvezujuća uputa o priznavanju, mjerenju i evidentiranju imovine u vlasništvu Republike Hrvatske, Izjava o fiskalnoj odgovornosti za 2017. godinu, Primjeri isključivanja postojanja državne potpore kod financiranja infrastrukture javnim sredstvima, Primjena financijskog modela u pripremi i provedbi alternativnih modela nabave javnih projekata, Nacrt Zajedničkog izvješća o zapošljavanju 2018., Elektroničko dostavljanje Obrasca PK u 2018. godini, Primjena posebnog postupka utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak građana za 2017. i podnošenje Obrasca ZPP-DOH, Prijava poreza na dobit za 2017. godinu, Izvođenje podataka o stažu osiguranja i plaći, Ograničenja ovrhe nakon izmjena Ovršnog zakona, Minimalna plaća u 2018. godini, Pravna zaštita i e-žalba u javnoj nabavi, Praksa Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Novi poziv za projekte Urbanih inovativnih akcija (UIA), Godišnji financijski izvještaji za neprofitne organizacije, Računovodstveni i porezni tretman donacija, Novela Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi,
Broj stranica: 124
Izdanje: veljača 2018.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu