TIM4PIN MAGAZIN 2/2019. + DODATAK: AKTUALNE INFORMACIJE

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Nakon marketinški obilježenog, navodno najdepresivnijeg mjeseca u godini, evo nas i opet u onom najkraćem. Vrijeme je maškara pa veljaču svakako ne bi trebali krasiti epiteti depresivnosti i lošeg raspoloženja.

Vrijeme fašnika svake godine iznova pruža priliku svima, a ponajviše onima vedra duha da zamaskirani, kroz ironiju i humor izraze svoj alter ego ili da se narugaju liku i djelu nekih javnih osoba. U pravilu onih koji su najmanje svjesni da bi išta od njihova djelovanja moglo biti karikaturno. U dobroj mjeri i zbog toga što su uglavnom zaštićeni svojim pljeskačima i profesionalnim simpatizerima. Upravo stoga maškare, osim kulturno – zabavne i socijalne, imaju i svoju pozitivnu društveno – političku ulogu. One na živopisan način poručuju javnim ličnostima kako njihove nespretnosti i nesavršenosti vidi i doživljava narod, njihova publika, njihovi birači, simpatizeri i oponenti…

Ovih su nas dana razveselile i vijesti o slučajnim, ali revolucionarnim otkrićima i iskoracima u terapijskim postupcima. Dok se zdravstveni sustav bori s vrhuncem epidemije gripnog vala, iz dva potpuno neovisna, nemedicinska, generacijski vrlo udaljena izvora saznajemo da gripa zapravo ne postoji. Točnije, ona postoji samo za one koji ne piju vitamin C, ne šetaju šumom i što je najvažnije – ne vježbaju! Ako ta informacija, višestruko posredovana svim mogućim medijima, nije već stigla do vas, sada više ne možete reći da niste znali.

U radnoj svakodnevici posla nam, naravno, i bez velikih novina u propisima ne nedostaje. Siječanj i veljača razdoblja su intenzivnog rada na fi nancijskom i poreznom izvještavanju, izradi izjava o fi skalnoj odgovornosti, otvaranju poslovnih knjiga i usporednom praćenju tekućeg poslovanja. Vjerujemo da ste dobar dio obveza vezanih za prethodnu godinu uspješno ostavili iza sebe. Nadamo se i da su informacije iz našega časopisa tome doprinijele.

Upravo u tom smislu sadržajno je koncipiran naš prethodni te ovaj, drugi ovogodišnji broj časopisa.

Nastojali smo obuhvatiti teme za koje smatramo da su relevantne u opisanom kontekstu.

Hvala svima vama koji i ove godine čitate naš časopis!

Srdačno vas i s poštovanjem pozdravljamo!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 2/2019. + DODATAK: AKTUALNE INFORMACIJE

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, porezi i doprinosi, pravo, javna nabava, europska unija i fondovi, lokalna samouprava, poslovanje neprofitnih organizacija, školstvo, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 119
Izdanje: veljača 2019.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu