TIM4PIN MAGAZIN 2/2020. + DODATAK: AKTUALNE INFORMACIJE

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Izvan naših domova i ureda moramo primijetiti da još uvijek imamo zimu bez snijega?! Dosadašnje stidljive najave bijelog pokrivača nisu se ostvarile, a ne bi bilo čudno da nas on iznenadi onda kada ga više niti očekujemo niti želimo. Uz odnedavne uvezene najave Meteoalarma o žutim, narančastim i crvenim upozorenjima na opasne vremenske pojave kojima nas DHMZ nerijetko samo plaši, najnovija su upozorenja o kakvoći zraka i povećanom broju letećih čestica na nekim, najčešće zagrebačkim mikrolokacijama. Tome se nitko ne raduje, a pogotovo ne oni koji baš sada nude na prodaju svoje nekretnine u negativno eksponiranim kvartovima. Ostaje nam ipak pitanje, je li to neka nova pojava ili dosad o tome nismo bili informirani u udarnim informativnim emisijama?! Sljedeće je pitanje koliko je zapravo ta informacija korisna s obzirom na to da je zdravstveni stručnjaci neutraliziraju smirujućim tonovima.

Na političkoj sceni koja se ponešto smirila nakon predsjedničkih izbora, fokus je na aktivnostima predsjedanja Vijećem EU-a, najavi skorih unutarstranačkih izbora najveće političke stranke i već uobičajenim administrativnim i nomotehničkim propustima u ažuriranju imovinskih kartica istaknutih dužnosnika. Osim politike, u prethodnom su nas mjesecu pratile i, nažalost vrlo zapažene, vijesti iz crnih kronika koje uvijek pobjeđuju one druge, vedrije, dobre i poticajne vijesti.

Srećom, tu je sport jer, evo, naši sportaši su ti koji nas opet čine ponosnima i optimističnima. Na sportskom terenu, kada utakmica jednom počne, nema ni zakulisnih igara ni pogodovanja, ideoloških razlika ni povijesti. Lopta priznaje samo snagu, talent, znanje, upornost i motiviranost uspjehu. I tu smo uvijek najbolji ili među najboljima u svijetu. I šire od sporta dokazano je da smo izvrsni na svim poljima gdje su postavljeni jasni kriteriji i motivirajući ciljevi. I na radilištima i na gradilištima i u znanstvenim laboratorijima… Nažalost, najčešće to dokazujemo tek izvan naših granica. No vratimo se poslu i našoj struci.

Vjerujemo da ste primijetili da je ovaj broj časopisa stigao na vaše adrese znatno ranije od uobičajenog. Rezultat je to vaših zamolbi i sukladno tome promjene naše nakladničke politike da časopis izlazi u drugoj dekadi mjeseca. I ubuduće ćemo časopis pripremati za izlaženje u znatno skraćenim rokovima. Važne novosti o kojima vas želimo informirati u razdoblju između dva broja dostavljat ćemo vam putem naših elektronskih newslettera.

Sadržaj ovog broja posebno je važan jer odmah po predaji financijskih izvještaja za 2019. godinu pred vama su izazovi zahtjevnije pripreme Izjave o fiskalnoj odgovornosti. Također, tu su i obveze sagledavanja i primjene novina u poreznom sustavu koje se izravno ili neizravno tiču vaših institucija i/ili zaposlenika. Želimo vam stoga da i ovaj put, za računovođe i financijske radnike, najzahtjevniji dio godine uspješno odradite. Da stavite točku na prethodnu i dobro trasirate započetu 2020. godinu.

Pozdrav s poštovanjem!

Glavni urednik: Prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 2/2020. + DODATAK: AKTUALNE INFORMACIJE

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, plaće i naknade, porezi i doprinosi, pravo, javna nabava, Europska unija i fondovi, lokalna samouprava, pametni gradovi, poslovanje neprofitnih organizacija, humanitarne organizacije, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 145
Izdanje: veljača 2020.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu