TIM4PIN MAGAZIN 2/2023.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani!

Dugi, a kažu, i najdepresivniji mjesec u godini je već prošao. Tek potkraj mjeseca stigla nam je i zima. Ne tako bijela, ali barem po temperaturi zraka donekle slična zimama kakve očekujemo. A već smo pomislili da su nas klimatske promjene i za nju uskratile. S druge strane, toplo razdoblje, uz Vladine mjere, poštedjelo nas je kao građane potrošače stresa prilikom plaćanja računa za električnu i toplinsku energiju. Dobrodošlo je to u kontekstu stresova koje nam izaziva primjena eura s kojim smo još na „vi“. Tu je i „preračunavanje“ cijena koje su često neopravdano porasle. Ne zbog zaokruživanja, nego koristeći zbunjenost i nesnalaženje u njihovom vrijednosnom razumijevanju.

Na globalnoj političkoj, a posljedično i ekonomskoj sceni nema značajnijih napredaka. Ratu u Ukrajini, koji više nije vijest, ne nazire se kraj. Pojačano naoružavanje samo daje naslutiti da će se i  intenzivirati. To je samo jedna od manifestacija globalnih „preslagivanja“ i postupnog uspostavljanja nešto drugačijeg svjetskog ekonomskog poretka. Kako na to ne možemo utjecati, vratimo se radije u našu svakodnevicu.

Vrijeme je karnevala. U medijima možemo vidjeti da ga simpatično nazivaju i „petim godišnjim dobom“. Pa ako bar na kratko poželite biti netko drugi, sada je prava prilika.  Posebno je zanimljivo u Rijeci. Nakon dvije godine neodržavanja zbog epidemiološke situacije Međunarodni Riječki karneval vratio se svojoj prepoznatljivosti, a ove godine slavi svoje 40. izdanje.

Istodobno, otvaranje poslovnih knjiga za 2023. godinu, izjava o fiskalnoj odgovornosti,  financijski izvještaji, porezne prijave, obračuni plaća, projekti i niz drugih poslova ispunjavaju naš radni tjedan.

Vjerujemo da ste dobar dio obveza povezanih s prethodnom godinom uspješno ostavili iza sebe. Nadamo se i da su vam u tome pomogle i informacije iz našega časopisa.

Koristim također priliku zamoliti vas da ažurirate svoj pretplatnički odnos za tekuću godinu, ako to već niste učinili, također i da nas preporučite vašim suradnicima.

Pozdravljam vas s poštovanjem!

Glavni urednik

prof.dr.sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 2/2023.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, računovodstvo, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, porezi i doprinosi, plaće i naknade, javna nabava, pravo, poslovanje neprofitnih organizacija, pametni gradovi, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 102
Izdanje: veljača 2023

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu