TIM4PIN MAGAZIN 4/2014

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Sunčani i znatno duži dani, rascvjetane krošnje u vrtovima i prolaznici odjenuti u svijetlije boje sigurni su znakovi da je proljeće i ove godine, na velika vrata ušlo u naše živote. I upravo na njih bismo trebali što više usmjeravati našu pažnju kao relaksaciju od većine događanja i vijesti kojima smo obasuti s malih ekrana i novinskih natpisa.

Nažalost glavnina je ovih vijesti povezana s osobama koje zauzimaju istaknuta mjesta i uloge u našem političkom i gospodarskom životu.

Neke vijesti ipak nisu loše. Saznali smo tako da Hrvatska, prema podacima međunarodne kompanije iz Singapura koja je specijalizirana za prikupljanje informacija o superbogatašima u svijetu, za 2013. godinu ima 20 multimilijunaša više u odnosu na prethodnu godinu. I tako smo sada, s njih ukupno 280 čije bogatstvo premašuje 30 milijuna dolara, vodeći u regiji. Ohrabruje spoznaja da nije recesija baš sve jednako pogodila. Postavljam si eto, samo retoričko pitanje, ne bi li tih 280 uspješnih ljudi koji dokazano znaju kako uspjeti, trebali i mogli učiniti više da se pokrenu naši uspavani gospodarski procesi bez čega nema potrebne zaposlenosti, dostatnih javnih prihoda i primjerenih plaća? A zanima me i isplaćuju li oni svojim dugogodišnjim zaposlenicima „dodatak za vjernost“?

U javnom sektoru, kao što znate, toga od početka travnja više nema. Neki su pogrešno mislili da je to samo prvoaprilska šala, a uskoro ćemo saznati što će nam donijeti i konačna rješenja u novom Zakonu o radu o kojemu se intenzivno pregovara između sindikalnih čelnika i Vlade. Vjerujemo da ćemo već u sljedećem broju časopisa donijeti iscrpne informacije o tome.

U ovom smo broju ponovo nastojali raznolikošću tema obuhvatiti relevantna stručna i zakonodavna područja koja su u fokusu vašega interesa i dnevnih potreba. Časopis otvaramo vrlo važnim pitanjem izvršavanja rebalansiranog državnog proračuna za 2014. godinu, a nismo zanemarili i uvijek aktualne računovodstvene teme.

Svojim sugestijama i prijedlozima, a pogotovo primjerima i prilozima iz prakse, puno biste nam pomogli u istraživanju pojedinih tema i obogaćivanju sadržaja časopisa. Ponavljam vam stoga više puta upućeni poziv na aktivnu suradnju s uredništvom.

Do sljedećeg broja, srdačno vas pozdravljam i želim veseli Uskrs!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 4/2014

Teme: Novine u izvršavanju Državnog proračuna za 2014. godinu, Tromjesečni fifi nancijski izvještaji, Upravljanje rizicima, Ukidanje “dodatka za vjernost”, Proračunska ograničenja plaća, Izmjene u obračunu doprinosa
Broj stranica: 114
Izdanje: travanj 2014.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu