TIM4PIN MAGAZIN 4/2018.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Nakon zakašnjele zime i upornih kiša proljeće je izgleda konačno stiglo u svom pravom obliku. To nam i meteorolozi potvrđuju svojim prognozama. U danima iza nas, na javnoj se sceni nametnulo nekoliko eksponiranih događaja. Ruse smo „vratili“ za pregovarački stol u Agrokoru, pozvali smo Putina u goste, ali smo im „potjerali“ diplomatu?! Zatim, silna uzbuđenja oko tzv. Istambulske konvencije i kupnja dvanaest rabljenih aviona za naše ratno zrakoplovstvo. Naravno da su svi izazvali različite, pa i vrlo oprečne stavove, kako u neformalnim razgovorima, tako i u javno predstavljenim i odabranim izjavama govornika.

Ovdje se mišljenjem i stavom nećemo priklanjati niti jednoj strani, ali ne možemo se ne zapitati, zar se baš u svemu toliko razlikujemo ili kome je u interesu javno potencirati razlike kojih naravno uvijek i svugdje ima?!

Srećom došao je Uskrs. Kršćanima najveći i najljepši blagdan, a onima koji vjeru ne osjećaju ili je prakticiraju drugačije, produženi vikend s neradnim ponedjeljkom. Svakako puno dobrih razloga za složnost i općeprihvaćenost. Vidjet ćemo što nam donosi „bijeli tjedan“ pred nama. Nadajmo se da će uskršnja atmosfera potrajati što duže.

Nakon obilatih trpeza, a možda i post zimskog obilaska vikendica, valja se vratiti i poslu. Obično nas to ne raduje pretjerano, ali zaboravljamo pritom da bez posla niti vikendi niti praznici ne bi imali ovaj smisao i ljepotu. Stoga, prionimo poslu, jer ubrzo će ponovo praznik i to praznik rada! Koji eto, baš nezgodno, pada u utorak. Prethodi mu dakle, za mnoge „lijepi ponedjeljak“ kojim će po starom dobrom običaju premostiti vikend i dolazeći praznik.

Nadamo se da će vam uz listanje našega časopisa ponovno uhodavanje u radni ritam biti ugodnije.

U ovom smo broju, uz niz specifičnih, ali aktualnih tema otvorili i jednu novi rubriku – Koncepcija pametnih gradova. U njoj ćemo postupno objaviti serijal članaka kojima nastojimo dati doprinos popularizaciji i intenziviranju suvremenog razvoja lokalnih sredina prema konceptu „Pametnih gradova“. Neminovnost je to koja nema alternative u 21. stoljeću.

Srdačan pozdrav s poštovanjem!

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 4/2018.

Teme: Tromjesečni financijski izvještaji za 2018. u sustavu proračuna, Novosti u sastavljanju izvještaja o izvršenju proračuna JLP(R)S za 2017. godinu, Isključivanje postojanja državne potpore – primjeri, Hrvatska više ne može odgađati provedbu strukturnih reformi, Povrat i vođenje evidencija o povratu sredstava u državni proračun, Povrati pogrešno uplaćenih javnih prihoda u 2018. godini, Stalni sezonski radnici u sustavu mirovinskog osiguranja, Prema participativnom modelu upravljanja i modernoj, otvorenoj zemlji, Etika u hrvatskom zakonodavstvu na državnoj i lokalnoj razini, Prava radnika koji je za otkaznog roka oslobođen obveze dolaska na posao, Praksa Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Određivanje sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti s primjerima iz prakse, Izvori financiranja CEF projekata i premošćivanje nedostatka novčanih sredstava, Pametni gradovi – Primjena alternativnih modela nabave projekata iz područja pametnih i održivih gradova, Prijedlog promjena djelokruga komunalnog redarstva, Pravni položaj udruge kao stranke u kupoprodaji
Broj stranica: 99
Izdanje: travanj 2018.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu