TIM4PIN MAGAZIN 7-8/2020.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji!

Novu normalnost izgleda nismo shvatili ispravno i u tom pogledu morat ćemo na „popravni ispit“. Preveliko opuštanje, kao razumljiva reakcija na dane i mjesece neizvjesnosti i skučenosti, očito uzima svoj danak. Broj novozaraženih raste, a viđeni načini i mogućnosti primjene strogih epidemioloških mjera s velikim ekonomskim, psihološkim i socijalnim posljedicama nije moguće ponoviti. Priča o „epidemiološkim valovima“ pokazala se neutemeljenom jer ugroza je očito konstantno prisutna i prati naše ponašanje. Mnogo toga će ovisiti o nama samima, a u skladu s time preuzet ćemo i rizik i posljedice za svoje zdravlje i zdravlje našega neposrednog okruženja. No, život mora ići i ići će dalje.

Pred vratima su nam i parlamentarni izbori. Koloriti i poruke su već puno puta viđene. Obraćaju nam se i dokazani, vješti i kvalitetni političari, ali i pomalo neuki kandidati s izbornih lista koji ni sami ne vjeruju u svoj izborni uspjeh. Predizborne aktivnosti ipak su prilika da malo „svjetla javnosti“ usmjere i prema sebi. Demokracija. Ipak, zaista je fenomen sa kolikim se žarom brojni kandidati na listama bore za barem malo sudjelovanja u vlasti?! Je li vlast zaista slast? U teškim gospodarsko-financijskim okolnostima u kojima se zaista nalazimo, iz raznih, dugoročnih i vrlo složenih razloga, obnašanje bilo koje značajnije funkcije upravljanja državom iziskuje izniman trud, znanje, napor i odgovornost uz neprimjereno nisku materijalnu satisfakciju. Motivi su očito u nekoj drugoj sferi ljudskoga bića. Pozdravljamo ih, ako je to svjesna osobna žrtva za opće dobro u što se svi kandidati na različite načine zaklinju.

Naša je građanska dužnost izaći na izbore. Sa ili bez maski, nevažno je. Prema istraživanjima koja se preliminarno provode, bit će to vrlo zanimljiva „utakmica“. Završit će zasigurno drugačije nego što bismo mogli zaključiti danas na temelju izjava političkih lidera. Vjerojatno će se potvrditi teza da je „sve što se može izgovoriti u politici moguće“.

U ovom broju časopisa posvetili smo dosta prostora stručnim, pravno–financijskim aspektima parlamentarnih izbora. Uz to, nastojali smo obraditi i zanimljive teme koje proizlaze iz naših tekućih radnih obveza. Nadamo se da smo uspjeli i da ćete ovaj broj, sa zanimanjem i na korist, pažljivo pročitati. Naš sljedeći broj, zbog ljetne uobičajene stanke, izlazi potkraj kolovoza.

Do tada, srdačno vas pozdravljamo, izađite na izbore, odmorite se i ostanite zdravi!

Glavni urednik: Prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 7-8/2020.

Teme: Financije i financijsko poslovanje, fiskalna odgovornost i financijsko upravljanje, računovodstvo, porezi i doprinosi, upravno pravo, pravo, javna nabava, neprofitne organizacije, TIM4PIN INFO
Broj stranica: 101
Izdanje: srpanj/kolovoz 2020.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu