TIM4PIN MAGAZIN 9/2013.

PISMO GLAVNOG UREDNIKA

 Poštovani čitatelji!

Nakon iznimno vrućeg kolovoza i godišnjih odmora, poslovna vreva vratila se na naše ulice. Ovih su dana po- novo oživjele škole i vrtići, a studenti intenzivno razmišljaju i rade na pripremanju preostalih ispita. Vijesti iz gospodarske i društveno-političke scene od prethodnog mjeseca pokazuju, da ljeto nije bilo vrijeme odmora za sve. Kao potvrdu možemo navesti niz medijski eksponiranih tema. Neke od njih su: buduće upravljanje našim autocestama, praćenje i različite ocjene uspješnosti turističke sezone, prosvjedi seljaka, porezni nadzori fiska- lizacije, kolektivno pregovaranje u zdravstvu, lex Perković, uspostavljanje gradske vlasti u Vukovaru, promjene u Zagrebačkom Holdingu, itd.

Ljubitelje sporta obradovali su Sandra Perković osvojenim svjetskim zlatom i NK Rijeka plasmanom u Europsku ligu. Pažnju ovih dana privlače procjene rezultata kretanja našega BDP-a u kojima čekamo naznake promjene loših ekonomskih trendova.

Zakonodavna aktivnost mirovala je tijekom ljetne stanke Hrvatskog Sabora, no već prva sjednica donijet će niz novina u naš pravni okvir. Za to vrijeme naši europarlamentarci otvarali su svoje urede i pripremali se za aktivno djelovanje. Računovodstvene i financijske službe tijekom smanjene ljetne aktivnosti imale su možda priliku provjeriti pažljivije svoj porezni status i ovladati novim PDV prijavama, koje su bili dužni predati za mjesec srpanj.

Zbog velikih promjena u sustavu PDV-a, njegovoj specifičnoj primjeni u sustavu proračuna i neprofitnim orga- nizacijama, posvećujemo mu dužnu pažnju i u ovom broju časopisa. Također, iscrpno obrađujemo i novine koje se odnose na novi, racionalniji i efikasniji sustav unutarnje financijske kontrole i interne revizije. Uz navedeno, sadržajem časopisa nastojali smo, kao i do sada, obuhvatiti široku lepezu vrlo aktualnih ekonomskih, pravnih i financijskih pitanja za koje ste pokazali interes.

Vjerujemo da će vam stručni napisi sadržani u časopisu biti korisni za povratak u puni radni ritam, te olakšati ispunjenje obveza koje su pred vama.

U tom uvjerenju, u ime uredništva časopisa, srdačno vas pozdravljam.

Glavni urednik: prof. dr. sc. Davor Vašiček

TIM4PIN MAGAZIN 9/2013.

Teme: Aktualnosti u primjeni PDV-a, Novine u oporezivanju dohotka, Nabava male vrijednosti, Devetomjesečni financijski izvještaji, Izmjena kolektivnih ugovora, Državne potpore, Novosti u vodno-komunalnom gospodarstvu
Broj stranica: 113
Izdanje: rujan 2013.

PRETPLATI ME NA ČASOPIS

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail ili fax: prijave@tim4pin.hr; 075/805-625, 01/5531-335
  • Telefonom: 01/5531-755, 01/5531-335, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815
Više o TIM4PIN Magazinu