Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

IZDAVAŠTVO
Primjena Računskog plana proračuna - obrazloženja i primjeri knjiženja za 2022. godinu

Primjena Računskog plana proračuna - obrazloženja i primjeri knjiženja za 2022. godinu

281 stranica • siječanj 2022.

Cijena: 46.40€  25.00€

Autori: Mladenka Karačić, Davor Vašiček

TEME

Zakonski okvir i osnove sustava, temeljna pravila knjiženja u financijskom računovodstvu, primjeri i obrazloženja knjiženja novih, specifičnih i složenih događaja i transakcija, primjena Računskog plana s primjerima knjiženja poslovnih događaja, Pravilnik o proračunskom računovodstvu i Računskom planu

PRIJE KUPOVINE

Prolistajte sadržaj!

INFO


Svakodnevni zahtjevi računovođama za praćenjem proračunskih procesa, povećani zahtjevi za izvještavanjem od strane EU i državne statistike i novonastalih poslovnih događaja sve su intenzivniji i složeniji. Tome u mnogome doprinose izvanredne situacije i okolnosti uzrokovane pandemijom i elementarnim nepogodama razornih potresa. Sve su to razlozi koji su nas ponukali na izdavanje ovoga praktičnog priručnika.

U njemu su, osim temeljnih pravila knjiženja u financijskom računovodstvu za početnike, sadržani brojni primjeri i obrazloženja knjiženja novih, specifičnih i složenih događaja i transakcija koje u sustavu proračuna moraju biti evidentirane istovjetno kod svih subjekata.
To se osigurava unificiranom primjenom Računskog plana proračuna čija važeća verzija i za 2022. godinu je primijenjena u ovom priručniku. Nastojali smo pritom obuhvatiti većinu aktualnih poslovnih situacija koje su se pojavljivale kroz vaše upite tijekom prethodnih proračunskih godina.


Početak 2022. godine obilježava i primjena novoga Zakona o proračunu koji nije promijenio temeljna načela i pravila u dijelu računovodstva i financijskog izvještavanja, no odredbe glave X. novoga Zakona smo također u priručniku uvažili. Ovaj priručnik dostupan je čitateljima u tiskanom i elektroničkom izdanju. Također, čitateljima koji izraze potrebu dostavit ćemo dodatno i elektroničko izdanje važećeg Računskog plana proračuna u excel formatu. Radi se o aktualnoj verziji koja je u potpunosti primjenjiva i u tekućoj proračunskoj godini.


Nadamo se da je sadržaj ovoga izdanja „pogodio“ vaše potrebe za informiranjem i otklanjanjem možebitnih stručnih dilema. Namjera nam je ovu vrstu izdanja kontinuirano aktualizirati i dopunjavati, poglavito nakon budućih eventualnih izmjena i dopuna računskog plana ili promjena računovodstvenih načela.

Do donošenja novih propisa, računski plan na kojem se temelji priručnik i dalje je na snazi, a po usvajanju zakonskih izmjena izdat će se novo, ažurirano izdanje.

Dostupno je isključivo e-izdanje.