Primjena Računskog plana proračuna - obrazloženja i primjeri knjiženja za 2022. godinu -

O OVOM IZDANJU

Svakodnevni zahtjevi računovođama za praćenjem proračunskih procesa, povećani zahtjevi za izvještavanjem od strane EU i državne statistike i novonastalih poslovnih događaja sve su intenzivniji i složeniji. Tome u mnogome doprinose izvanredne situacije i okolnosti uzrokovane pandemijom i elementarnim nepogodama razornih potresa.

Sve su to razlozi koji su nas ponukali na izdavanje ovoga praktičnog priručnika. U njemu su, osim temeljnih pravila knjiženja u financijskom računovodstvu za početnike, sadržani brojni primjeri i obrazloženja knjiženja novih, specifičnih i složenih događaja i transakcija koje u sustavu proračuna moraju biti evidentirane istovjetno kod svih subjekata.

To se osigurava unificiranom primjenom Računskog plana proračuna čija važeća verzija i za 2022. godinu je primijenjena u ovom priručniku. Nastojali smo pritom obuhvatiti većinu aktualnih poslovnih situacija koje su se pojavljivale kroz vaše upite tijekom prethodnih proračunskih godina.

Početak 2022. godine obilježava i primjena novoga Zakona o proračunu koji nije promijenio temeljna načela i pravila u dijelu računovodstva i financijskog izvještavanja, no odredbe glave X. novoga Zakona smo također u priručniku uvažili.

Ovaj priručnik dostupan je čitateljima u tiskanom izdanju. Čitateljima koji izraze potrebu dostavit ćemo i elektroničko izdanje priručnika, kao i važećeg Računskog plana proračuna u excel formatu. Radi se o aktualnoj verziji koja je u potpunosti primjenjiva i u tekućoj proračunskoj godini.

Cijena priručnika iznosi 350,00 kn (PDV uključen), a narudžbu možete napraviti putem on-line obrasca niže.

Primjena Računskog plana proračuna - obrazloženja i primjeri knjiženja za 2022. godinu -

Redovna cijena: 350 kn
Teme: Zakonski okvir i osnove sustava, temeljna pravila knjiženja u financijskom računovodstvu, primjeri i obrazloženja knjiženja novih, specifičnih i složenih događaja i transakcija, primjena Računskog plana s primjerima knjiženja poslovnih događaja, Pravilnik o proračunskom računovodstvu i Računskom planu
Broj stranica: 281
Izdanje: siječanj 2022.
Autori: TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje

NARUČI KNJIGU ILI PRIRUČNIK

Naručiti možete:
  • Ispunjavanjem online obrasca u nastavku nakon čega ćete dobiti potvrdu i upute za plaćanje na e-mail.
  • Slanjem popunjenog  prijavnog obrasca na e-mail: prijave@tim4pin.hr
  • Telefonom: 01/5531-755, 099/3037-677
Uplate se izvršavaju na:
TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje
Ulica kneza Trpimira 15
10 000 Zagreb
IBAN: HR3323400091110546815