Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

O nama

Centar za razvoj javnog i neprofitnog sektora TIM4PIN neprofitna je organizacija utemeljena na ideji i potrebi sustavnog organiziranja i povezivanja ekspertnih i znanstvenih potencijala specijaliziranih za područja financija, računovodstva, revizije, prava i menadžmenta u javnom i neprofitnom sektoru.

Skraćeni naziv Centra glasi: TIM4PIN što simbolično odražava jedinstvo stručnjaka (TIM) angažiranih na razvoju proračunskog i neprofitnog sektora (PIN).

Centar izdaje TIM4PIN MAGAZIN – jedini specijalizirani časopis koji je u cijelosti usmjeren na aktualne financijske, ekonomske i pravne teme s područja poslovanja hrvatskog javnog i neprofitnog sektora. Bogatim i aktualnim sadržajem časopisa, uredništvo želi osigurati pouzdan i pravodoban vodič i priručnik za rješavanje problema u svakodnevnom radu proračunskih i izvanproračunskih korisnika, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, neprofitnih organizacija te komunalnih i drugih trgovačkih društava u javnom sektoru.

Centar TIM4PIN je za obavljanje tržišnih i oporezivih djelatnosti utemeljio svoje specijalizirano društvo s ograničenom odgovornošću: TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje. Društvo je u stopostotnom vlasništvu Centra TIM4PIN što znači da eventualno ostvarena dobit društva pripada u cijelosti Centru te će služiti isključivo financiranju neprofitnih djelatnosti Centra.

Glavne aktivnosti

  • Stručna i kontinuirana izobrazba djelatnika u javnom i neprofitnom sektoru kroz organizaciju seminara, stručnih savjetovanja, konzultacija i drugih oblika stručnog usavršavanja
  • Izdavanje stručnih publikacija (časopisa i knjiga)
  • Informiranje korisnika o razvoju proračunskih procesa, sustavu financijskog upravljanja i reformama u javnom i neprofitnom sektoru
  • Priprema i provedba projekata financiranih iz EU fondova i drugih izvora
  • Savjetodavna djelatnost u području financija i računovodstva, javne nabave, radnog prava, poreza i doprinosa i dr.
  • Ostvarivanje suradnje s domaćim i međunarodnim stručnim organizacijama