Na stranici Ministarstva poljoprivrede – uprave za ruralni razvoj od 1. veljače može se pogledati Plan objave natječaja za 2017. godinu. Plan se može pretraživati na način da se selektiraju otvoreni natječaji, zatvoreni natječaji kao i ukupan popis natječaja s aktualnim statusom.

Zajednička poljoprivredna politika (ZPP) predstavlja jedno od najznačajnijih područja djelovanja institucija Europske unije. Ruralni razvoj, kao drugi stup ZPP financiran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR).Ukupna alokacija za Program ruralnog razvoja 2014.-2020. iznosi 2.383 milijarde eura, od čega će se 2.026 milijardi eura financirati iz Europskog fonda za ruralni razvoj (EPFRR), a ostatak iz sredstava nacionalnog proračuna Republike Hrvatske.

Programom je definirano 16 mjera koje imaju za cilj povećanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unaprjeđenja životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima uopće.

U Ministarstvu podsjećaju kako se svi upiti za trenutno otvorene natječaje mogu postaviti putem novog sustava Upita i odgovora dostupnom u poveznici OVDJE.

Upite vezane za druge natječaje koji u ovom trenutku nisu otvoreni korisnici mogu slati i postavljati pitanja i dalje putem iste adrese e – pošte: eafrd@mps.hr.