Agencija za mobilnost i programe EU objavljuje dodatan rok za dostavu projektnih prijedloga za aktivnost Mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja (KA107) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2016. za program Erasmus+. Ključna aktivnost KA1 u području visokog obrazovanja. Projektni prijedlog mogu dostaviti sva visoka učilišta iz Republike Hrvatske koja su nositelji valjane Erasmus povelje u visokom obrazovanju. Prijedlog mogu podnijeti i visoka učilišta koja su sudjelovala na prvom natječajnom roku 2. veljače 2016.

Na dodatnom roku moguće je prijaviti mobilnosti samo za omotnice za koje je  nakon prvog natječajnog roka preostalo financijskih sredstava:

Europsko istočno susjedstvo (Regija 2) – Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina

Europsko južno susjedstvo (Regija 3) – Alžir, Egipat, Izrael, Jordan, Libanon, Libija, Maroko, Palestina, Sirija, Tunis

Zemlje Afrike, Kariba i Pacifika (Regija 11)

Prihvatljive aktivnosti su: mobilnost studenata u svrhu studija, mobilnost nastavnog osoblja u svrhu podučavanja i mobilnost (ne) nastavnog osoblja u svrhu osposobljavanja. Više informacija dostupno je ovdje.

Rok za predaju projektnih prijedloga Agenciji za mobilnost i programe Europske unije istječe 15. rujna 2016. u 12 sati. Elektronički prijavni obrazac dostupan je ovdje.