U sklopu inicijative unaprjeđivanja sportske infrastrukture u manjim sredinama u Dalmaciji HNK Hajduk i TIM4PIN pokrenuli su suradnju s ciljem pružanja pune podrške u vidu osposobljavanja za pripremu projektnih prijedloga na temu razvoja sportske infrastrukture za prijavljivanje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., kao i za provedbu projekata financiranih tim sredstvima.

Jučer je u kino dvorani na poljudskom stadionu održano inicijalno predavanje za sve zainteresirane predstavnike lokalne samouprave i organizacija civilnog društva s područja Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske te Zadarske županije na temu ” Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.” Prisutne je pozdravio Milan Prgomet, financijski direktor Hajduka te Kristina Kosor, direktorica tvrtke TIM4PIN d.o.o.

Čast mi je što možemo biti pokretač ove inicijative. Kao simbol Dalmacije želimo se na neki način odužiti lokalnoj zajednici te poboljšati uvjete i pružiti svim mladima jednake mogućnosti bavljenja sportom. U ime Hajduka pozivam sve da slijede naš primjer -poručio je Milan Prgomet, financijski direktor Hajduka.

Kristina Kosor, direktorica tvrtke TIM4PIN d.o.o., rekla je kako su ponosni što mogu biti svojevrsni mentor na ovom projektu te istaknula kako će osigurati stručnu podršku za vrijeme trajanja cijelog projekta.

Besplatno predavanje održao je Saša Bukovac, pomoćnik direktora Hrvatske gospodarske komore koji je prisutnima na jednostavan i pristupačan način objasnio koji su kriteriji koji će se od njih zahtijevati, koje su potencijalne zamke, a spremno je odgovorio i na sva postavljena pitanja.  Potencijalni korisnici saznali su koje su mogućnosti te kako se aplicirati na natječaj za povlačenje bespovratnih sredstava iz Europske Unije kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., a koji na raspolaganju godišnje ima 330 milijuna eura.

Na kraju predavanja Alen Halilović iz Centra za razvoj javnog i neprofitnog sektora TIM4PIN predstavio se upitnik procjene spremnosti potencijalnih prijavitelja na osnovu kojeg će se za 20 najadekvatnijih predstavnika organizirati dvodnevna radionica o provedbi Mjere 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Tip operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Osnovni cilj radionice je na jednostavan i sažet način upoznati polaznike s mogućnostima financiranja projekata iz Programa ruralnog razvoja, Podmjera 7.4, Tip operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu te ih praktično pripremiti za prijavu za nadolazeće natječaje i time osigurati snažnu osnovu za samostalan rad na pripremi projekata i njihovoj uspješnoj provedbi.

Radionica je zamišljena kao prezentacija osnovnih koraka prilikom prijave u evidenciju korisnika potpora iz EPFRR, popunjavanja projektnih obrazaca, popunjavanje zahtjeva za potporu te specifičnosti koje se odnose na javnu nabavu, prezentacija specifičnosti provedbe projekata s naglaskom na obveze korisnika projekta tijekom provedbe, podnošenje zahtjeva za isplatu, podnošenje zahtjeva za predujam, prikupljanju i čuvanju dokazne dokumentacije te računovodstveno praćenje.

Nakon održane radionice stručnjaci TIM4PIN pružiti će podršku zainteresiranim potencijalnim prijaviteljima u području pripreme te provedbe i izvještavanja za odobrene projekte opremanja i/ili izgradnje sportske građevine kroz podmjeru 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.